Mazarea verde, sau perlutele verzi ale verii cum mai este numita, mereu o consum cu drag, fie ea proaspata, congelata sau chiar si in borcan (desi ultima varianta o aleg mai rar). Am facut supe crema, tocanita, tarte cu mazare si iata ca acum a venit randul unui chec cu mazare frumos, colorat si delicios.
Ingrediente
300 gr mazare proaspata/congelata
200 gr faina
3 oua
120 ml lapte
80 ml ulei de masline
1 lingurita drojdie uscata
1/2 lingurita sare
100 gr cas/cascaval/branza telemea
1 lingurita pudra de matcha
1/2 legatura marar
piper
1/2 lingurita menta uscata
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 50 min
Reteta am ochit-o aici insa am folsit mazare proaspata, pudra de matcha si cantitati mai mici de ulei si drojdie.
Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. O fierbem timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgem bine de apa.
Faina o cernem si o amestecam cu sarea, pudra de matcha, menta si drojdia uscata.
Ouale le batem usor cu telul, adaugam laptele si uleiul si amestecam.
Cascavalul/casul (sau telemeaua ) il dam pe razatoarea cu gauri mari.
Maraul il spalam bine si il tocam marunt.
Peste compozitia lichida punem ingredientele uscate. Incorporam pe urma casul ras, mararul si mazarea. Amestecam usor cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade (foc mediu) si tapetam o tava de chec (de un litru) cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si apoi o tapetam bine cu faina. Turnam compozitia in forma de chec si dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Cand e gata (dupa ce trece testul cu scobitoarea) oprim focul si-l mai lasam 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa.
Il portionam dupa ce s-a racit complet. Alaturi de un pahar de iaurt poate fi o masa/gustare delicioasa.
Pofta mare!
M. Angi S. says
Un deliciu… Yummy 😉
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Ce idee geniala! Delicios arata!
Dorina says
Fac foarte des checuri sarate , insa niciodata nu am incercat cu mazere . Urmatorul va avea printre ingredeinte si mazarea cu siguranta ,pentru ca arata tare bine bobitele verzi in aluat.
coco says
am servit o bucatica , sa stii
Rocsy Ciobanu says
Ce aspect frumos are!
Delicious Flavours says
Cand vine vorba de mazare si eu sunt prezenta 😛 imi place fff mult!
Pupici
Danutza says
O idee excelenta! Si o combinatie superba de culori
Adriana says
Imi plac tare mult checurile sarate. Sunt atat de colorate dar si delicioase. Pupici
Haplea says
Mamaaa ce bunatate de chec!!!
Daniela says
che bella idea la tua torta con i piselli, originale e golosa. Buona serata Daniela.
Mihaela Mihalache says
un aperitiv pe cinste 😉 Pupici
Rodica Rosca says
Si drojdie cata ? Nu scrie la Ingrediente .
Paula Gafitescu says
Rodica, imi cer scuze…am scris eu ‘o lingurita’ acolo dar nu am specificat cu ce. Era vorba de o lingurita de drojdie uscata. Am corectat acum, multumesc de atentionare
Timea says
Ce frumos arata!
Mirela Goleanu says
Minunat! Cred ca il voi incerca si eu