Au trecut si Rusaliile iar noi am ales sa ne delectam cu un cheesecake racoros. Un cheesecake cu visine de vara care nu necesita coacere. A fost tare bun, cremos, dulce si putin acrisor…pacat doar ca s-a terminat prea repede. Nu necesita mult timp de executie, tocmai de aceea am ales si sa-l fac pentru ca voiam neaparat ceva dulce dar care sa fie si rapid. De ce am ales visine? Pentru ca imi era plin frigiderul de visine si cirese, de aceea in aceste zile v-am ‘bombardat’ cu dulciuri rosiatice.
Blat
16 biscuiti oreo
40 gr unt
Umplutura
500 gr crema de branza
150 ml iaurt
5 foi gelatina
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri lichior de whisky
300 gr smantana pentru frisca
7 linguri zahar pudra
Crema de visine
500 gr visine
2 linguri zahar
2 foi gelatina
Decor
visine
bezele
Timp de preparare: 1 ora Nr portii: 10
Tapetam o tava de diametru 20cm cu hartie de copt la baza. Biscuitii ii macinam fin la robot apoi ii amestecam cu untul topit. Poate ca nu o sa vi se para suficient de umed/nisipos amestecul dar daca reusiti sa tapetati tava cu el nu e cazul sa mai adaugati unt, daca nu…mai puneti 10-15 gr. Biscuitii oricum vor absorbi putin din lichidul umpluturii, deci nu trebuie sa fie prea moale amestecul de biscuiti. Dam tava la rece.
Punem foile de gelatina (cele 5) la hidratat in apa rece-rece. Iaurtul il incalzim usor pe foc si adaugam gelatina apoi mixam puternic pana cand gelatina e complet topita. Lasam deoparte.
Crema de branza o mixam impreuna cu 5 linguri de zahar pudra pana devine spumoasa. Adaugam extractul de vanilie si lichiorul de whisky si omogenizam. Incorporam iaurtul in crema de branza si dam crema la rece.
Smantana pentru frisca o mixam timpde un minut, adaugam 2 linguri de zahar pudra si mai mixam pana cand se transforma intr-o frisca tare. Dam la rece.
Visinele scapate de samburi, codite…etc, le punem pe foc impreuna cu zaharul. Lasamla fiert aproximativ 5 minute apoi oprim focul. Punem cele 2 foi de gelatina la hidratat in apa rece, iar dupa 5 minute le adaugam peste visine si mixam bine. Punem visinele deoparte, preferabil la rece.
Incorporam frisca in crema de branza cu miscari usoare, de jos in sus. Punem jumatate din compozitie peste crusta de biscuiti. Din loc in loc punem cate o lingura din crema de visine (cam 1/3 din compozitie ) apoi turnam cealalta jumatate din crema de branza. Deasupra punem restul de crema de visine si nivelam.
Dam prajitura la rece pana a doua zi.
Pentru ornat eu am folosit visine proaspete si bezele (facute din 3 albusuri si 130 gr zahar, apoi coapte timp de o ora la 120 de grade) si a fost de mare efect. Daca nu doriti sa aprindeti cuptorul puteti sa ornati cu frisca in loc de bezele. La final va servesc cu o felie virtuala din bunatatea asta!
Enjoy!
Alexandrina says
Foarte frumos arata!! Felicitari!
Paula Gafitescu says
multumesc ALexandrina! :*
Dohotariu-Avram Alina says
Pe mine nu mă deranjează, îmi plac dulciurile tale roșiatice.
Paula Gafitescu says
Alina, ma bucur Te pup
Maria says
Ce desert racoritor Mi-am notat reteta si am sa o incerc cat de curand. Noapte buna !
Paula Gafitescu says
Maria, ma bucur mult ca-ti place si astept impresii! :*
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Dulce-acrisor, desertul perfect pentru zile toride de vara… Arata foarte bine!
Paula Gafitescu says
Laura, ai dreptate! Ma bucur ca-ti place :*
Rocsy Ciobanu says
Foarte frumos. Ce bunatati pot iesi din mainile tale Paula si cat de aspectoase. Te felicit. Pup!
Paula Gafitescu says
Rocsy draga iti multumesc frumos, esti o scumpa! te pup
Kyra says
Imi lasa gura apa!
Toate ingredientele imi plac, separat, dar mai ales impreuna.
Paula Gafitescu says
Jyra, iti multumesc frumos! Te pup
aneta says
wow exact ceea ce imi doream ceva racoritor dulce acrisor cu siguranta am sa il fac,delicios,multumim ptr.reteta,pupici,vreau si eu o bucatica..imi lasa gura apa…
Paula Gafitescu says
Aneta, eu iti multumesc mult de vizita! Pup
Mihaela Mihalache says
inghit in sec mai mereu la dulciurile tale 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, asta nu poate fi decat de bine 😛 Te pup
Alex says
Cred ca are o aroma aparte… Arata mega delicios!
Paula Gafitescu says
Alex, ma bucur ca-ti place! Pup
Bunatati Din Natura says
Este naucitor ceea ce prezinti tu aici!
Tocmai am tras visinata din damigeana(cea de anul trecut) si cred ca ar merge sa folosesc cateva visine de acolo.:)
Multumim din adancul papilelor noastre gustative!
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult de tot pentru vizita si apreciere, cu drag v-as servi!
Claudia Mic says
Paula, te invit cu mare drag la concursul pe care il organizez.
Mai multe detalii gasesti aici: http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html
Te pup si ca de obicei laudele mele..
Paula Gafitescu says
Claudia, multumesc frumos de invitatie, vin acum! Pupici
GelaDumi says
Sublim-si am spus totul!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Gela! :*
Adriana says
Nu refuz niciodata visinele, chiar inecate intr-o crema delicioasa.
Cristina says
Dulce-acrisor, combinatie perfecta pentru mine!
Dana says
Bezele…visine, nu am incercat niciodata dar cred ca e demential.
Gabriela says
Am venit si eu la “bombardamentul cu fructe rosiatice”! Tare buna tarta! Ce dragut arata cu bezele deasupra!
Anonymous says
oare as putea sa pun o parte mascarpone in loc de crema de branza?
simona
Paula Gafitescu says
Simona, sigur ca da, merge bine si cu mascarpone 😉
Oana D. says
Mmm, nu mai pot de pofta, trebuie sa-mi fac si eu asa ceva!
MaryaGe says
O SA INCERC SI EU
MaryaGe says
Oare ati dori sa castigati 200-300 dolari pe luna ca operator pt 2-3 ore pe zi?
Trimite textul ” info” la adresa stoicamary1@gmail.com
Laura C says
l-am facut. e delicios. nu l-am ornat cu bezele pentru ca al meu cuptor pretentios nu stie sa fie setat la 120 grade, dar l-am ornat cu 2 biscuiti oreo macinati (parca e un musuroi de cartita:) ). La cat mai multe retete
Paula Gafitescu says
Multumesc Laura! Ma bucur ca incerci retetele mele si mai ales ca lasi impresii 😉 Si mai ales ca iti plac Te pup!
Nelli says
Buna, Paula! Se poate folosi zmeura in loc de visine?
Paula Gafitescu says
Buna Nelli, cu siguranta se poate folosi zmeura. Va iesi ceva delicios!