Aceasta prajiturele dragute, aceste patratele cu branza si curd de capsune, le-am facut special pentru copilasul meu. Stiu ca lui ii plac dulciurile insa incerc sa-l feresc de cele cu crema cu unt sau ciocolata multa. Inca e micut, are timp sa creasca si sa le descopere pe toate. Dar nu va ganditi ca prajitura asta – care e de fapt un cheesecake – e doar pentru copii. A fost tare apreciata de toata lumea avand o crema fina si o aroma delicata completata de curdul de capsune.
Nu este grea, nu incarca simturile…este potrivita pentru orice zi – fie ea de vara, fie de iarna.
Si pentru ca aceasta prajitura se potriveste perfect cu tema aleasa in cadrul provocarii Dulce Romanie, am sa o trimit repede Simonei.
Crusta
100 gr unt
200 gr biscuiti integrali
100 gr nuca macinata
Umplutura
1 kg crema de branza
250 gr mascarpone
230 gr zahar
1 praf de sare
1 cana smantana
5 oua mari
2 lingurite extract de vanilie
2 linguri zeama de lamaie
100 gr curd de capsune
Topping
frisca
capsune
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 70 min.
Macinam fin nuca si biscuitii. Topim untul la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si nuca si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Pregatim o tava de dimensiuni 25/35 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem amestecul de biscuiti la baza tavii, nivelam si apasam bine cu fundul unui pahar. Coacem crusta timp de 10 minute, apoi o scoatem din cuptor si o lasam putin la racorit. Reducem focul la 160 de grade.
Pentru umplutura nu e greu deloc, asa cum e de obicei la cheesecake. In doi timpi si trei miscari ai o bunatate de prajitura gata 

Crema de branza impreuna cu mascarpone si smantana le mixam timp de 1 minut. Adaugam zaharul si mai mixam 3 minute pana cand obtinem o crema fina si omogena. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam si praful de sare, sucul de lamaie si extractul de lamaie si mai mixam timp de maxim 1 minut.
Punem 1/3 din cantitatea de crema peste crusta. Din loc in loc punem cate o lingura de curd de capsune si incercam sa nivelam. Peste curdul de capsune punem crema ramasa si nivelam. Introducem prajitura in cuptor si o coacem timp de 60-70 de minute sau pana cand e rumenita deasupra dar centrul e inca moale.
Stingem focul si lasam prajitura la racit in cuptor. Dupa 2 ore o introducem la frigider si o lasam acolo preferabil peste noapte sau minim 6 ore.
A doua zi portionam prajitura in patratele de aceleasi dimensiuni. Ornam fiecare patrat cu o lingurita de strawberry curd, apoi o lingurita de smantana dulce iar deasupra punem o capsuna. Aranjam prajiturelele pe un platou si petrecerea poate sa inceapa.
Enjoy!!
Ce cubulete branzoase si dragute! 😉 Ce zici de un minitortulet pe un cubulet, huh? Tot cu capsuni 😉 puup
Wow ce bine arata! As hali rapid cateva bucati! Am facut si eu cheesecake cu capsuni in weekend de ziua ungurului 😀
Incep bine saptamana , salivand la bunatatile tale
O Da!!!!Salivez in fata monitorului!Delicios!
Love it!!!
Trebuie sa fie delicioasa…sa nu mai vorbim cat de bine arata! De fapt ca toate dulciurile care le vad pe blog!!!
pa…o saptamana buna!
Impecabila ca intotdeauna.
Combinatia e super!
Zi frumoasa, Paula!
ce minunatii 😉
Ce frumoase,ce gustoase!
Seara minunata!
Arata tare, tare bine! Asa de dragalase si sigur si delicioase!
Mmm… ce bunatate!!! Vreau si eu!!
Pup
Vreau sa fiu si eu copilasul taaaaaaau…..
Arata super fain , fur si eu un cubulet.
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
arata delicios aceasta prajitura, te pup 😉
wow delicios trebuie sa incerc,felicitari,stiam ca am sa gasesc o reteta noua si buna,pupici
Minunate sunt ca aspect si gust. Felicitari!
Ce frumusele patratelele!
Va multumesc mult de tot pentru vizita si pentru cuvintele frumoase!
Mi s-a facut o pofta de prajitura buna cu branza, numai cand vad bucatele astea si mor p-aici!
M-am topit de pofta! :)))) Arata mega delicios! Te imbratisez cu dor!