O noua prajitura de sezon simpla si delicioasa care se poate face la fel de bine cu visine sau cu cirese. Eu am ales ciresele pentru ca aveam din plin (si inca mai am si o sa mai urmeze ceva bunatati cu ele :P) si pentru ca imi place mult gustul lor in prajituri. E foarte buna si pentru copilasi, e buna si pentru cei mari iar daca se tine la rece e chiar un desert racoros numai bun pentru vreme caniculara. Asadar, poftiti la prajitura cu urda si cirese!
Ingrediente
300 gr cirese/visine
2 linguri gris
500 gr urda
3 oua
120 gr unt
3/4 cana zahar
2 cani faina
1 lingurita extract de vanilie
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
1 cana lapte
1/2 cana smantana
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere 50 min. Nr portii: 20
Ciresele (sau visinele) le spalam si le scoatem samburii – partea asta e cea mai anevoioasa :P. Le lasam la scurs intr-o sita.
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos/spumos. Adaugam ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si urda maruntita si mixam bine pana cand compozitia e omogena.
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixam usor. Adaugam smantana si jumatate din lapte si omogenizam din nou. La final adaugam restul de faina si lapte si mixam tot usor si putin, doar pana se incoporeaza complet. La final adaugam extractul de vanilie si ciresele tavalite prin gris si omogenizam cu o lingura/spatula.
Preincalzim cuptorul la 180 grade (foc mediu) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 24/24 cm ( sau 20/30). Turnam compozitia in tava si punem prajitura la cuptor. O coacem pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit in tava iar apoi putem sa o punem la rece.
E foarte buna a doua zi servita in bucati mari…si multe
Enjoy!!
Adina says
CE prajituri grozave faci!:)
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Adina! :*
catkitchen says
Am facut si eu sambata trecuta ceva asemanator , dar cu visine ! 😉
Sunt grozave dulcegariile astea !!
Paula Gafitescu says
Magda, asa este…sunt usor de facut, cu textura umeda si tare aromate! Pup
Dorina says
Suuper prajitura ta ,mai ca m-as baga sa o fac daca nu ar fi asa fierbanteala zilele astea
Paula Gafitescu says
Dorina, te cred…insa poti sa fugi de langa cuptor in timp ce se coace Eu asa fac de multe ori
Irina (Bucataria Irinei) says
Ce buna e! Arata minunat!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Irina!:)
mirela says
buna,buna!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc Mirela 😉
Adriana says
Tare bune sunt prăjiturile cu fructe.
Paula Gafitescu says
Adriana ai mare dreptate! :*
Valentina Mihaescu says
Delicioasa prajitura si foarte aratoasa. Am lipsit ceva timp si vad o multime de bunatati la tine pe blog. Toate ma tenteaza si arata fabulos. Felicitari!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Valentina, ma bucur ca vii in vizita si te astept cu drag oricand! Pupici
Cristina says
Yammy, ce deliciu!
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc mult! :*
Mihaela Mihalache says
Cred ca e delicioasa! O sa incerc si eu sa o fac!
Paula Gafitescu says
Mihaela e tare buna, eu zic sa o incerci! Pup
Sidy says
Cu cirese am mai facut dar nu am pus si urda….trebuie incercata reteta ca prea bine arata prajitura ta ! Bravo…!
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Sidy! Eu zic ca de si mai buna cu urda, mai ales ca imi plac prajiturile mai dense Pup
chris says
Am facut prajitura saptamana trecuta si este extraordinar de gustoasa.In loc de urda(din pacate nu am gasit)am folosit ricotta.In aceasta seara am sa fac iarasi aceasta reteta,insa in loc de cirese am sa folosesc visine.Sunt sigura ca va fi la fel de reusita.
Multumesc pt reteta!Iti urmaresc blog-ul cu mare drag!
GelaDumi says
E minunata si vreau si eu sa fac ceva cu cirese pentru maine, ma inspiri!
Adina says
Am facut-o si eu weekend-ul trecut,dar nu am apucat sa o pozez.
O refac,curand,am pastrat cirese !
Minunata !