Magdalenele sunt niste prajiturele tare simple si gustoase. Ingredientele nu sunt foarte diferite de o prajitura normala, insa difera putin modul de preparare. Se pot face multe combinatii, cu multe arome…vanilie, ciocolata sau chiar fructate. Eu am ales sa combin lamaia cu strugurei, stiu…putin acrisoara combinatia insa a mers perfect cu dulcele prajiturelelor. In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii…strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o lingura smantana si o lingurita zahar si gata.
Ingrediente
2 oua mari
125 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 gr zahar
100 gr unt
2 linguri lemon curd
strugurei
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 12-13 min.
Faina se amesteca cu sarea si cu praful de copt. Ouale se mixeaxa bine impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Se adauga faina in doua reprize si se mixeaza usor dupa fiecare adaugare. La final se adauga si untul moale la temperatura camerei, lemon curdul si extractul de vanilie si se omogenizeaza. Punem boabe de strugurei dupa bunul plac si amestecam usor cu o spatula.
Punem compozitia la rece pentru cel putin o ora. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem cu unt si tapetam cu faina formele de magdalene. Daca aveti forme de silicon nu mai este nevoie sa le ungeti. Umplem formele cu compozitia de magdalene pana la 2/3 din capacitatea maxima. Punem tava la rece pentru 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute scoatem tava din frigider si o introducem in cuptorul incins. Coacem magdalene timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor.
Cand sunt gata le scoatem imediat din forma si le lasam pe un gratar la racit. Le servim pudrate cu zahar alaturi de o cana de lapte, sau de o cafea fierbinte. Sunt grozave!!
Enjoy!
Adina says
Ce frumoase sunt,galbioare si pufoase!:)
Dorina says
Nu am gasit inca coacaze rosii si tare mi-s dragi, fac deserturile perfecte prin gustul lor acrisor si culoarea superba. Si cand ma gandesc ca acum un an le gaseam la discretie prin alte tari …
Kyra says
Mmmm, cum arata!
Ca in reclama la oreo, mai putin “lingi crema”.
“Inmoi in lapte si mininci”
😀
Delicious Flavours says
Sunt foarte delicate…imi plac mult!
Pupici draga mea!
Ile says
Ufff! Sunt îndrăgostită de madlene!! și de lemon curd ce să mai zic… și de combinația asta… mi-ai făcut o poftă… mă gândesc să mai fac și eu Eu le-am încercat cu lime și miere și mi s-au părut delicioase!
O zi bună!
Rocsy Ciobanu says
Ce frumusele sunt si pline de aroma!
coco says
chiar o sa incerc si eu ! multumesc !
Irina (Bucataria Irinei) says
Paula arata minunat! Fotografiile tale ma fac sa trec prin monitor sa ajung la magdalene.
Liana@Transylvanian Kitchen says
Perfecte pentru o zi de vară!
Carol says
Ce frumoase ti-au iesit!
Dana says
Asta-i prajitura copilariei mele, noi le stiam sub numele Madeleine!
Mama le facea la sarbatori in niste forme de cosulete de tabla!
Ale tale sunt mai sofisticate si cred ca si foarte bune!
Mihaela Mihalache says
Ce minunatii ai facut tu acolo Vin sa pap vreo 2? Pupici
Licuta Marin says
Mmm, delicioase!!!Le-as incerca cu mare placere dar nu gasesc forma. Caut de ceva timp, dar din pacate la noi in oras se pare ca nu gasesc:( Pup!
Cristina says
Minunate!!!
Liana10 says
Le am pe lista pe cele clasice, dar si astea cu strugurei ma atrag tare mult, deci le trec 😉 puup
maria mihalache says
ce bine arata!
pup si seara buna!
Timea says
Ce minunat arata!