Cand se anunta musafiri al doilea lucru la care ma gandesc – pentru ca primul e desertul – e ce sa fac bun de rontaiala. De cele mai multe ori fac covrigei sau clasicele saratele insa de data aceasta am vrut sa incerc ceva putin altfel. Am facut niste saratele picante cu branza. Le-am dat si o forma patrata pentru ca mi-am adus aminte de reteta Laurei si mi-au placut mult cum arata asa.
Ingrediente
300 gr faina
100 gr unt
200 gr crema de branza
100 gr cascaval ras
1 lingurita sare
2-3 linguri smantana
Pentru uns
1 galbenus
1 lingura lapte
boia picanta
oregano
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 20 min Timp de asteptare: 1 ora
Faina o cernem intr-un vas incapator. Punem untul taiat cubulete, crema de branza, cascavalul ras, smantana si sarea si framantam un aluat omogen. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie de 0.5cm grosime. Taiem aluatul in forma dorita – eu am ales sa-l tai in patratele, dar merg foarte bine si in forma clasica. Punem patratelele in tava, le ungem cu galbenus de ou diluat
cu lapte iar deasupra lor presaram putina boia si oregano.
Coacem saratele timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand sunt bine rumenite. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit dupa care le putem pastra intr-un vas inchis ermetic.
Este un aperitiv grozav de bun, si cu siguranta va fi apreciat de musafiri. Pofta buna!
Danutza says
Daca-i treaba de rontaiala, vin imediat Adoor saratelele, iar ale tale arata minunat 😉
Laura @ Transylvanian Kitchen says
As manca mereu saratele 😀 Si vara si iarna. Sunt tare dragute asa patrate.
Simona says
Mmmmm…. vreau si eu!!!!
Pup
Cristina says
Cat de mult imi plac!!! As manca singura, pe ascuns, tot ce ai pregatit aici!
Anita says
Mmmm, ce bine arata, sigur sunt foarte bune mmm.
Rocsy Ciobanu says
Asa ceva nu puteam rata mai ales ca imi place mult sa rontai la ele!
Rosita Vargas says
Una receta encantadora luce muy rica y bella,gracias por su comentario,saludos y abrazos.
Haplea says
Ador saratelele!
Mimmi says
Foarte faina retetea,le voi incerca si eu cat de curand!
Pupici