Daca tot suntem la capitolul tarte/aluaturi o sa continui pe aceeasi tema, insa de data aceasta cu un preparat care nu e deloc dulce dar care poate fi consumat cu succes ca aperitiv sau la un fel principal alaturi de o salata de vara. Si cum avem mazare proaspata din plin in aceasta perioada, nu mai exista nici un motiv pentru a nu face acest quiche, care pe langa faptul ca e foarte bun se face si destul de repede.
Aluat
250 gr faina
110 gr unt
1 ou mare
2 linguri lapte rece
1/2 lingurita sare
Umplutura
300 gr mazare verde
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
3 oua
4 linguri smantana
2/3 cana lapte
sare
piper
menta uscata
150 gr cascaval ras
Timp de preparare: 1 ora 30 min Timp de coacere: 1 ora.
Faina o cernem, presaram sare iar in mijloc punem untul taiat cubulete impreuna cu oul. Incepem sa framantam cu ajutorul degetelor pana cand obtinem un aluat cat de cat omogen. Adaugam laptele rece si mai framantam putin (cateva miscari) pana se omogenizeaza. Nu trebuie exagerat cu framantatul. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Mazarea verde o fierbem aproximativ 20/30 de minute in apa cu sare. O scurgem si o lasam la racit.
Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam smantana si laptele si amestecam.
Ceapa o spalam bine si o taiem marunt, la fel procedam si cu mararul. Adaugam verdeturile peste amestecul de oua. Punem si cascavalul ras iar la final potrivim de gust cu sare si piper si daca dorim putina menta.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungerm cu unt o tava mare de tarta (28cm) sau o forma dreptunghiulara de 20/30cm. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 2mm si o punem frumos in tava. Aranjam marginile si indepartam surplusul. Peste foaia de aluat punem hartie de copt si boabe de fasole. Coacem tarta pentru 20 de minute. Dupa 15 minute indepartam hartia de copt si boabele de fasole si mai coacem aluatul timp de 5 minute.
Scoatem tava din cuptor si presaram mazare pe toata suprafata. Peste mazare turnam amestecul pregatit mai devreme din oua, lactate si verdeturi. Introducem quiche-ul la cuptor si-l coacem timp de 35-40 de minute sau pana cand e frumos rumenit deasupra.
Cand e gata scoatem tava din cuptor si lasam quiche-ul la racit pentru minim jumatate de ora, apoi il putem portiona si servi cu mare pofta.
Enjoy!
Danutza says
Delicioasa!! Si usor de pregatit…ideala pt vara
Valentina Mihaescu says
Ce bine arata! Nu am facut niciodata si sunt curioasa de gust. Notez reteta.
Laura says
Buna idee! Imi place combinatia!
Cristina says
Eu vin la masa daca mai ai…
M. Angi S. says
Un deliciu!!! Bravo :-*
agenda nico says
Delicioasa!! Si eu o fac asemanator…mai pun in ea si cubulete de costita afumata!!
toate cele bune ..ciao!
Mihaela Mihalache says
super idee! Vin la masa
Oana D. says
Quiche cu mazare nu am incercat dar trebuie sa fie tare bun. De altfel mancarea de tip quiche este usor de facut si e o placere sa improvizezi.
Haplea says
Wow ce bunatate!!