Luna trecuta (pentru ca eu am intarziat mai mult decat de obicei) in cadrul Provocarii secrete, Mihaea – Pasiunile Mihaelei mi-a dat de rasfoit un blog plin de retete fel de fel, de la dulciuri, ciorbe, feluri principale si pana la retete pentru dieta….poti gasi orice doresti!
Mi-a fost greu sa ma hotarasc ce sa fac. As fi vrut sa fac o multime de retete, dar pana la urma m-am oprit la ceva rapid si delicios. Este vorba de aceasta placinta de pui grozava pe care Cristina ne-a recomandat-o ca fiind foarte buna. Si ca sa ma conving ca intr-adevar asa este…am incercat-o! Verdictul???…Intr-adevar e delicioasa, merge bine si ca aperitiv si alaturi de o salata, si in timpul dietei si in afara ei

Ingrediente
500 gr piept de pui
o ceapa verde (mare)
2 oua medii
100 gr branza de vaci
sare
piper
salvie
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45-50 minute
Eu am folosit piept de pui de casa, si ca sa ma conving ca intr-adevar se ‘face’ l-am fiert inainte 20 de minute in putina apa cu sare.
Pipetul de pui (fiert sau nu) se pune la robot impreuna cu ceapa verde.
Peste amestecul de carne si ceapa punem ouale, branza de vaci (eu nu am folosit dietetica) apoi presaram sare, piper si putina salvie si amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici 15/20cm. Punem compozitia in tava si o nivelam apoi o introducem la cuptor. Coacemm placinta in jur de 50 de minute, pana cand e ruminta frumos la suprafata.
O lasam sa se raceasca in tava apoi o portionam dupa preferinta si o putem servi cu mare pofta.
Enjoy!
Cristina, iti multumesc pentru reteta!
Placinta arata super delicioasa. As gusta si eu o bucatica ;-);-)
Multumesc mult Angi!
Sa va fie de bine! Ma bucur ca a fost pe placul vostru 😀
Cristina, multumesc! A fost, a fost 😉
Arata tare bine!
Multumesc mult Simo! Pup
Hmmmmm….ce aroma imbietoare vine de aici…..
Si ce farfurie cu bunatati apetisante….pot sa ma servesc ?
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
Sidy draga ma bucur ca-ti place, binenteles ca poti sa te servesti fara frica 😉 Te pup
Tare bine mai arata!!!
Multumesc mult Simona!
ce reteta frumoasa! o s-o incerc si eu, mai ales ca mi se pare perfecta sa ii dau la Nati cubulete de placinta
Ama ma bucur mult ca iti place, sa stii ca merge bine la copii 😉
La multi ani Paula. Sa ai parte de tot ce iti doresti si toate dorintele sa ti se indeplineasca!
Multumesc frumos draga Rocsy! :*
sa stii ca mi s-a facut foame uitandu-ma la prezentarea ta! La multi ani! Sa ai parte doar de bucurii si santate!
Cristina, multumesc frumos! Pupici
ce bine arata! am facut ceva asemanator insa reteta mea este cu branza riccota sau cu urda
Maria, multumesc! Se poate si cu urda si cred ca e la fel de buna 😉
Grozav de buna!
Seara minunata sa ai!
Multumesc mult Medi! Pup
Pieptul de pui se face foarte repede, e fraged, nu cred ca era nevoie sa-l fierbi 20 de minute, ca sa-l coci inca 50. Prea mult, dupa parerea mea, daca-mi dai voie. In rest, fiind o placinta fara blat, e demna de retinut 😉 puuup
Liana, dupa cum am precizat in reteta am folosit pui de casa, si stim cu toii ca are carnea mai tare. Baietilor mei nu le place carnea sa fie ‘atoasa’ cum se zice pe la noi, si de aceea l-am fiert inainte ca sa nu ma risc. Oricum nu e obligatoriu, cine doreste si considera ca nu e cazul poate sa sara peste etapa asta. Cel cumparat intr-adevar se face mult mai repede si nu necesita fierbere

Pana la urma placinta tot buna a fost
ce bine arata!!
Multumesc Catau!
Foarte bine arata!!! Pup
multumesc mult Dana! :*
Minunata placintuta asta, o sa o fac si eu cu prima ocazie cand tai un pui.
Gela, ma bucur mult ca vrei sa o faci! Pup
Mmm, buna tare placintica!!!Yummy!Pup!
Multumesc mult Licuta! Pupici
Am incercat mai multe retete de prajituri de pe acest blog (de toate m-am indragostit) si imi tot zic sa incerc si ceva de mancare. Iubesc placintele de orice fel, fie ele dulci sau sarate deci cred ca asta e aleasa!