Din nou am ajuns la capitolul zmeura dar sa nu va mirati, acest lucru se intampla pentru ca imi place taaare mult aroma pe care o confera zmeura deserturilor. Chiar si cu un simplu desert poate face minunatii, cum este acesta pe care vi-l prezint eu acum: spirale cu zmeura. Un desert destul de usor de facut, fara pretentii foarte mari dar care poate sa incante la maxim papilele gustative. Eu am reusit sa dau gata cateva spirale fara prea multe dificultati
Aluat
450 gr faina
12 gr drojdie proaspata
2/3 cana lapte caldut
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
4 linguri smantana
1 lingura ulei
Umplutura
300 gr zmeura congelata
1/4 cana zahar
1 lingura amidon
Glazura
2 linguri unt
2 linguri smantana
1/4 cana zahar
Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 30 min.
Cernem faina iar in mijlocul ei facem o adancitura. Laptele il incalzim usor, adaugam zaharul si drojdia proaspata si le lasam asa timp de 10 minute. Punem laptele in adancitura formata in faina. Peste lapte punem ouale batute usor cu sarea si smantana. Incepem sa framantan aluatul. Daca mai este nevoie se mai poate adauga lapte sau faina dupa caz. Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. La final adaugam si lingura de ulei si mai framantam pana la incorporarea completa. Pentru rezultate foarte bune va trebui sa framantam aluatul timp de cel putin 20 de minute…sau o poate face masina de paine pentru voi
Acoperim aluatul si-l lasam la dospit intr-un loc caldut timp de o ora.
Zmeura trebuie sa fie congelata. Daca aveti proaspata va trebui sa o puneti la congelagtor cu 3-4 ore inainte de a va apuca de treaba. Este mult mai usor sa lucram cu zmeura congelata decat cu cea proaspata.
Amestecam zmeura cu zaharul si amidonul.Aluatul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de 60/30cm. Presaram uniform zmeura pe toata suprafata lui si incepem sa rulam aluatul pe latura mai lunga. Cu un cutit bine ascutit taiem spirale groase de aproximativ 2 cm. Punem spiralele intr-o tava rotunda mai mare (care trebuie unsa inainte cu ulei) la distanta de 3-4 cm intre ele. Acoperim spiralele cu folie alimentara si le lasam la dospit pentru inca o ora.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem spiralele la cuptor si le coacem timp de 25-30 de minute pana cand se rumenesc frumos. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade.
Cand sunt frumos rumenite le scoatem din cuptor si le lasam putin la racorit in tava.
Intre timp pregatim glazura Amestecam bine untul moale cu smantana si cu zaharul pudra si turnam glazura peste rulouri. Le putem servi imediat cat sunt caldute. Va garantez eu ca sunt o nebunie!! La fel de bune sunt si reci, iar alaturi de o cana de lapte pot reprezenta gustarea ideala.
Enjoy!
Rocsy Ciobanu says
Wawww ce minunatie aromata am gasit aici…Super super bunaaa!
Ami Ghiga says
Ooo ce bine arata !!!
Liana@Transylvanian Kitchen says
Bună idee! De abia aştept să îţi încerc reţeta!
Anonymous says
(´*•.¸ (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) (`*•.¸ ♥ ¸.•*´) ¸.•*´)
(•❤•) ♥♥ Have a sweet and lovely weekend ♥(•❤•)
(¸.•*´ (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) (¸.•*´ ♥ ´*•.¸) ´*•.¸)yummy yammy yam yam
Mihaela Mihalache says
Arata nemaipomenit de apetisanta :)) Pupici
DiaMar bucataria galbena says
Ce bunatati parfumate aici la tine!Pup!
Sidy says
Doamne cum arata !!! Eu vreau toata tava….
O idee minunata, bravo !
Sambata rodnica in bucatarie , sa ai, draga mea. Te tzuc !
Anonymous says
O sa le incerc si eu arata delicios si nu pare greu de facut!
O mica observatie insa, glazura nu prea imi place cum arata, parca ar fi doar stroptita cu lapte.
Haplea says
Imi ploua in gura!!!Yumyyy!
Oana D. says
Mi-ai facut pofta de zmeura… :p mm yummy
Valentina Mihaescu says
Un desert foarte pe placul meu.Arata super.
maria mihalache says
Pai daca tu vrei toata tava mie ce imi mai ramane Sidonia?………….hihihi.
Place mult bunaciunea asta!
Pup!
Danutza says
Delicioase spirale si arata intr-un mare fel
Md Cris says
se poate folosi dulceata in loc de zmeura congelata?
Paula Gafitescu says
Cris, cred ca ar merge si cu dulceata de zmeura 😉