Cine nu iubeste aceste mici si dragute prajiturele invelite in hartii culorate care te indeamna sa le degusti? Mie una imi plac insa recunosc ca nu le fac atat de des pe cat de mult imi plac, si pe cat de mult as vrea sa le fac. Sunt ele mici si frumoase siiii mai ales gustoase, insa niciodata nu e bine sa exagerezi 😛
Acum insa va aduc o reteta destul de simpla si de efect, e perfecta pentru iubitorii de ciocolata dar si pentru doritorii de prajituri cu branza.
Â
Chocolate Cupcakes –Â Briose cu ciocolata
100 gr unt
140 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
40 gr cacao
200 gr faina
4 gr praf de copt
1/2 lingurita sare
2 oua mari
1 lingurita otet de mere
70 ml lapte
Â
Crema de branza – Cheesecake
200 gr crema de branza
1 ou
40 gr zahar
1/2 lingurita extract de vanilie
Â
Timp de preparare:Â 30 min Timp de coacere: 30-35 min Nr portii: 16
Â
Pregatim prima data compozitia cu branza. Crema de branza o mixam usor cu oul, zaharul si extractul de vanilie. O dam deoparte, nu la rece.
Â
Pentru briose incepem prin a amesteca faina cu praful de copt si cu sarea. Separat mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul timp de 4-5 minute. Adugam cacaoa si otetul apoi mixam usor pana la omogenizare. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam timp de cel putin 1 minut dupa fiecare adaugare.Â
Â
Punem jumatate din ingredientele uscate si mixam la viteza mica. Adaugam laptele si restul de faina apoi omogenizam din nou, tot la viteza mica. La final punem extractul de vanilie si omogenizam.
Â
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si pregatim 16 forme de briose, le tapetam cu unt si faina, sau le acoperim cu hartii de briose colorate. Â
Â
Punem cam 3/4 din compozitia totala de briose in mod egal in cele 16 forme. Repartizam uniform si compozitia cu branza, iar peste ea punem cate o lingurita din compozitia de cacao ramasa. Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui incepem sa amestecam usor cele doua compozitii, insa ele nu trebuie sa fie imbinate perfect…doar atat cat sa rezulte un efect de marmorare.
Â
Coacem briosele timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit, apoi putem sa ne delectam cu una, doua….sau chiar trei (daca inchidem ochii :P) briose delicioase. Enjoy!
Â
Laura Casuta Laurei says
Hm, ce bine arata!
Buburuza Bubu says
WoW cat de delicios arata!!!!pup
M. Angi S. says
Briosele arata exceptional! Yummy yummy :-* :-*
Anonymous says
wow! deci eu eu tot mor de pofta,deci nu mai spun de tortul tau nimic tac, ziceam si eu ca nu mai fac nimic dulce dar pe astea nu le ratez.pup Gabriela.
Retete Savuroase says
Dragalase, apetisante si atat de frumos prezentate.
Mihaela Mihalache says
foarte dragalase! Ce ar merge langa caeluta mea 😉
Anonymous says
Apetisante,merg si cu altfel de otet multumesc ?
adnia says
ca de obicei…o prezentare extraordinara si o bunatate pe masura!
pansy says
Ce frumusele sunt !Sunt de incercat !
Haplea says
Grozave!
Laura Nechita says
Arata senzational, Paula! trebuie sa fac si eu pt pitic, sigur va fi incantat!
pupici si tie si piticului vostru!
GelaDumi says
Ca intotdeauna, la inaltime!
Laura says
Foarte apetisante sunt! De mult timp vreau sa incerc o reteta de briose cu ciocolata…
Simona says
Frumusele si delicioase rau!
Pupici
Rocsy Ciobanu says
Sunt minunate. Bravo!
Iuliana Antal says
Super!!!!!!
Diana says
Hei, eu sunt confuza, ce faci cu crema de branza, ornezi briosele sau o pui in compozitie?
Paula Gafitescu says
Buna Diana. COmpozitia cu branza este se pune pe briose inainte de a le coace, nu este pentru ornat. Asa cum am spus si in reteta compozitia de branza o repartizam uniform peste briose si o marmoram cu un cutit/scobitoare. O zi frumoasa!