A trecut ceva vreme de cand am pus ultima prajitura ciocolatoasa pe site. Desi nu are crema, si se face simplu, acest guguluf sigur va fi pe placul iubitorilor de ciocolata si chiar poate sa faca o concurenta serioasa torturilor impunatoare de ciocolata (cu crema multa) De ce spun asta? Pentru ca are o textura usor umeda, densa si un gust intens de ciocolata completat de o glazura de ciocolata neagra…doar cum altfel?
Degustatorii lui au fost incantati, eu nu am reusit sa gust nici macar o bucatica, asa ca mergem pe mana lor de data asta si va spun ca e bun si merita facut.
Ingrediente
65 gr cacao
120 gr apa fierbinte
3 oua mari
120 gr lapte
2 lingurite extract de vanilie
280 gr faina
5 gr praf de copt
1/2 lingurita sare
200 gr unt
220 gr zahar
100 gr stafide
Glazura
70 gr ciocolata neagra
70 gr smantana pentru frisca
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 55 min. Nr portii: 16
Turnam apa fierbinte peste cacao si amestecam bine. Cand amestecul e omogen acoperim si dam la rece.
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. Crema de cacao o incorporam in compozitie si mixam bine.
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt. Adaugam jumatate din cantitatea de faina peste crema de unt si mixam usor, la viteza mica. Punem laptele si restul de faina si mai mixam pana la omogenizare. Adaugam extractul de vanilie si stafidele, apoi amestecam din nou.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu unt si faina o forma de guguluf. Daca aveti forma de silicon nu mai este nevoie de tapetare. Turnam compozitia in tava si nivelam apoi dam tava la cuptor pentru 40-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Scoatem guguluful din cuptor si-l lasam la racit in tava jumatate de ora, apoi putem sa il rasturnam pe un gratar. In momentul in care e racit complet putem trece la ornare.
Ciocolata neagra o topim impreuna cu smantana pentru frisca apoi o turnam peste guguluf. Deasupra presaram mini marshmallow si suntem gata cu bunatate de prajitura. Feliem in portii cat mai generoase si servim cu pofta.
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie a carei gazda, Liana, ne invita sa gatim cu stafide, sa facem must sau ciocolata de casa.
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie a carei gazda, Liana, ne invita sa gatim cu stafide, sa facem must sau ciocolata de casa.
Enjoy!
Haplea says
Ce bunatate!!!Superba prezentarea!
adnia says
c biiine arata! yammy!
Liana10 says
Daca-i cu stafide, atunci il astept cu drag la parada!! :*
http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html
Mihaela Mihalache says
daca e cu cacao, e perfect pentru mine 😉
Laura M says
Cat de bine arata!! Desi nu ma dau in vant dupa chec, al tau arata tare apetisant.
Laura Nechita says
Paula, pe mine m-ai cucerit! arata senzational!
te pup !
DiaMar bucataria galbena says
Cu siguranta imi place,iubesc ciocolata!
Pup!
GelaDumi says
A-pe-ti-sant!Am simtit ca mi se toapea in gura doar si uitandu-ma la monitor!
Gabriela says
Ce bine arata! Iese destul de inalt desi este cu numai 3 oua. Trebuie sa-l incerc si eu in forma mea de floare.
Rocsy Ciobanu says
Mmm ce ciocolatos buuuun!
M. Angi S. says
Ca de obicei.. Tu creezi deserturi perfecte. bravo :-*
Valentina Mihaescu says
Arata super-apetisant! Mie imi place mult checul si mai ales cand este prezentat asa frumos.
FLORY says
Arata asa de bine incat nu cred ca m-as putea opri la o portie ! 😀
Pupici Paula!
Andreea Denisa says
Foarte bine arata! Vreau si eu o feliuta!
Alice Kitchenette says
Ehhe cu asa ceva eu chiar nu te pot refuza :)))).Arata DELICIOS!!!!
Sidy says
E delicios si tare ciocolatos !Si mai si arata minunat….Iar tu…sa nu apuci s gusti din el ! Da’nu se poate asa ceva !
Te tzuc cu mare drag.