Acest cheesecake cu ciocolata si zmeura l-am facut in urma cu ceva vreme, cand se gasea foarte usor zmeura proaspata la piata. Mereu mi-a placut combinatia zmeura si ciocolata fapt pentru care am si facut numeroase deserturi unde am folosit aceasta combinatie. Mai lipsea doar sa fac un cheesecake delicios, insa nici acest lucru nu s-a lasat foarte mult asteptat pentru ca asa cum stiti (sau ati aflat acum) eu sunt un fan inrait al cheesecake-urilor, cu sau fara ciocolata.
Nu mai continui cu vorba, am sa trec direct la reteta care se face usor si rapid, asa cum ii sta bine unui cheesecake
Baza
130 gr faina
30 gr cacao
40 gr zahar
100 gr unt
Umplutura
1 kg crema de branza
170 gr zahar
4 oua mari
3 linguri cacao
100 gr ciocolata neagra
50 gr smantana grasa
1 lingurita esenta de vanilie
300 gr zmeura
1 lingura suc de lamaie
Ornare
100 gr ciocolata neagra
200 gr zmeura
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 12-14
Pentru baza am facut eu un aluat pentru ca nu am vrut sa mai folosesc biscuiti, voi puteti folosi si crusta clasica formata din biscuiti si unt sau puteti sa incercati varianta mea.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Faina o amestecam cu cacaoa si zaharul apoi adaugam untul taiat cubulete si incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Tapetam o tava rotunda de copt (24 cm) cu hartie de copt iar la baza punem acest aluat pe care il nivelam apoi cu dosul unui pahar. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita apoi il dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Cat timp sta crusta la cuptor ne ocupam de umplutura. Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. O dam la rece. Crema de branza o mixam cu zaharul timp de 3 minute apoi adaugam ouale, cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare. Adaugam ciocolata racita, cacaoa, extractul de vanilie si zeama de lamaie si mai mixam pana la omogenizare. La final incorporam zmeura usor, cu grija, pentru a nu o zdrobi.
Dupa ce scoatem crusta de la cuptor o lasam aproximativ 10 minute pentru a se racori putin. Micsoram focul la 160 de grade. Turnam crema peste crusta si dam la cuptor pentru aproximativ o ora. Oprim focul si lasam cheesecake-ul sa sa raceasca in cuptor, inca 2 ore aproximativ dupa care il dam la rece preferabil peste noapte.
Pentru ornare folosim zmeura proaspata si ciocolata neagra rasa. Feliem prajitura cu ajutorul unui cutit introdus in apa fierbinte, apoi sters cu un servetel. Am pastrat o felie pentru voi 😉
Enjoy!
Micul says
De fiecare data reusesti sa ma faci sa-mi para rau ca nu suntem vecine.
Sa ai o saptamana faina, cheesecakeul e superb.
Paula Gafitescu says
Micul, iti multumesc frumos de aprecieri Cu drag te-as servi daca ai fi mai aproape
liana says
Si eu sunt fan cheesecake, de-asta n-am mancat niciodata dar cred ca e excelenta!
Paula Gafitescu says
Liana, intr-adevar e foooarte bun. Ciocolata si zmeura fac casa buna impreuna
Daniela says
Hmmm, ce bine arata ! Feliuta din ultima poza e pentru mie, da ?!
Paula Gafitescu says
Daniela, binenteles ca da! Ma bucur ca-ti place!
Laura M says
Vreau eu ultima felie! Si eu sunt un mare fan al cheesecake-urilor 😀 si nu am incercat niciodata cu ciocolata.
Paula Gafitescu says
Laura, ma bucur ca-ti place. Merge foarte bine si cu ciocolata, are un gust mai intens
Carmen-Ana says
Arata fenomenal,si nu iti spun asta ca sa te “gadil” ci spun purul adevar ,toate retetele le prezinti exceptional,pozele redau ,iar ochii tanjesc sa guste acel ceva din poza !
Te admir,draga mea ,felicitari si putere de munca !
Paula Gafitescu says
Carmen, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca-ti place ceea ce fac. Te pup si te mai astept la mine in ‘casuta’.
Mihaela Mihalache says
arata de milioane 😉
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mihaela!
Alice Kitchenette says
pntru mine combinatia perfecta….arata fantastic!!!
Paula Gafitescu says
Alice, si pentru mine e la fel. Multumesc frumos!
agenda nico says
Arata minunat si sunt sigura ca este si foarte bun!
pa…o saptamana buna!
Paula Gafitescu says
Nico, ma bucur ca-ti place. O zi frumoasa iti doresc!
Cristina says
Nu m-as satura niciodata de bunatatile tale!
Paula Gafitescu says
Multumesc Cristina, esti tare draguta mereu! Pupici
Rocsy Ciobanu says
Delicios si imi tai o feliuta din el. Pup!
Paula Gafitescu says
Rcosy, si mai multe daca vrei. Pupici
Alina Vicu says
Oh, da! O deliciosenie! O felie maaare si pentru mine, please. :-*
Paula Gafitescu says
Multumesc Alina! Si mai multe pentru tine! :*
Adina says
Ma omori,parol !:)
De-abia astept sa-ti rascolesc blogul sa vad ce bunatati ai mai pregatit!
Paula Gafitescu says
Adina, ma bucur ca-ti place. SI eu abia astept sa-mi spui ce te mai atrage la mine pe blog
Monya says
Ufff….din cauza ta (adica a minunatiilor pregatite) a trebuit sa mi pun si eu fundul la treaba. Ai mei vor “cheeeeese cakeeeee mamiiiii” .
Multumesc ca-mi oferi atatea variante. Insa in mod sigur voi incepe cu un cheesecake de dovleac(Anul asta avem din plin in gradina).
Paula Gafitescu says
Monya, ma bucur ca-ti place colectia mea de ‘cheesecake’! Cel cu dovleac e super bun, abia astept sa-l refac si eu.
Sidy says
Doamne cat de bine poate sa arateeeeeeeeeeeeeeee……! E minunata !
Mi-ar place daca ai avea timp sa citesti ce scrie aici:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/09/multumiri.html
O zi minunata !
Paula Gafitescu says
Sidy iti multumesc mult, am intrat…am citit si ma bucur tare! Te pup
DiaMar bucataria galbena says
Grozav arata,si daca este cu ciocolata atunci gustul este garantat!
Paula Gafitescu says
Mihaela ma bucur mult ca-ti place! Pup