Nu este prima data cand fac panna cotta, desi probabil este prima reteta de pe site de acest gen. Imi place destul de mult pentru ca este atat de fina si are consistenta unei budinci…insa lucrul care ma deterrmina sa o fac mai rar este gelatina, care stim cu totii, sau mai bine zis nu stim ce contine cu adevarat 😀 Nu pot sa zic ca nu folosesc deloc, o folosesc la destule dulciuri…insa incerc sa nu abuzez Iar in ceea ce priveste panna cotta, de multe ori aleg sa fac o bundinca ( de casa binenteles ) care imi place la fel de mult, sau poate chiar mai mult. Daaaar, revenind la reteta de azi…sa nu credeti ca am ceva impotriva ei, nu e vorba de asta, chiar mi-a placut mult si as repeta-o in orice moment.
Â
Pentru unii panna cotta este un desert foarte iubit, pentru altii e banal…eu nu fac parte din nici o categorie extrema, pot doar sa afirm ca imi place si ma bucur ca am reusit sa fac o reteta simpla dar aromata de panna cotta pe care v-o prezint azi.
Â
Panna cotta
200 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
Â
Jeleu de merisoare
200 gr merisoare
4 linguri apa
4 linguri zahar
1 foaie gelatina
Â
Decor
frisca
merisoare
Â
Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de vanilie.
Turnam panna cotta in 4 pahare si o dam la rece.
Â
Jeleul de merisoare se face la fel de simplu. Punem merisoarele cu apa si zaharul pe foc. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Fierbem 5-6 minute amestecul de pe foc apoi oprim focul si lasam 1-2 minute deoparte. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.
Â
Jeleul de merisoare il vom turna peste panna cotta doar in momentul in care aceasta este intarita. Lasam apoi la racit pana a doua zi cand putem sa servim cu frisca si cu merisoare proaspete. Enjoy!Â
Sara & Miki says
Geleul de merisoare inobileaza desertul. Minunat!
Liana10 says
Bun de tot!!
Anonymous says
Un desert bun bun,arata tare bine,tare imi plac merisoarele au o culoare divina,frumos. Gabriela!
Laura says
Uauuu…un deliciu !!!
Alina Vicu says
Absolut senzationala!
Laura M says
Absolut delicios!!
Dana says
Ador merisoarele, au un potential inca neexploatat!
Rocsy Ciobanu says
Cum arataaaa…. Super Paula!
Cristina says
Exceptional!!!
Buburuza Bubu says
Mmmmm Arata foarte Delicios!!!!Hugs
Mihaela Mihalache says
waw! Super desert 😉
DiaMar bucataria galbena says
Un desert delicat!
Corina Ureche says
Arata exceptional!
catkitchen says
Nu stiu ce caut la ora asta pe aici .Am o pofta de dulce de nedescris acum la cate dulcegarii am vazut la tine !!!
Esti fff harnicuta .Bravoo!!!!!
Liz says
Un inlocuitor al gelatinei ar fi pudra de agar-agar. Eu una n-as pune smantana pentru frisca, ci as inlocui-o cu iaurt.
Paula Gafitescu says
Panna-cotta se poate face in multe variante, fiecare o poate adapta dupa plac.
De agar-agar stiam.