[paDe multe ori in timpul saptamanii sunt in criza de timp si atunci aleg sa fac un desert rapid si simplu, cu ingrediente usor accesibile si pe care le am de cele mai multe ori in frigider. Acum ca e un sezon bogat in fructe, ele nu lipsesc de la mine din casa si mereu reusesc sa le strecor prin ceva dulce. Asa s-a nascut si aceasta prajiturica pe care am facut-o la ‘repezeala’ – tocmai de aceea i-am dat numele de ‘prajitura rapida’ – pe care am aromat-o putin cu ajutorul unor pere proaspete din gradina ( a bunicilor, ca eu inca nu detin asa bucurie ).
Ingrediente
3 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
8 linguri ulei
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Umplutura
3 pere coapte
200 gr branza simpla de vaci
1 ou
2 linguri zahar
2 linguri gris
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 16
Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.
Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida.
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.
Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
O lasam la racit pe un gratar apoi o putem portiona dupa preferinta. Este o prajitura simpla, delicioasa…merge de minune alaturi de o cana de cafea, lapte…sau chiar iaurt pentru cei mici. Prajitura rapida cu pere – enjoy!
DiaMar bucataria galbena says
Pufoasa si gustoasa prajiturica ta!
adnia says
super!
Cristina says
Pufoasa, aromta si gustoasa! Adica buna tare!
Laura M says
Ce buna! Chiar cautam o reteta de prajitura cu pere.
Micuta bucatarie says
Arata apetisanta!Este rapida, exact pe gustul meu, si cu pere, exact pe gustul fetitei mele, asa ca sigur o sa o incerc.
Rocsy Ciobanu says
Aromata prajiturica cu pere!
Simona says
Cat de parfumata trebuie sa fie…
Danutza says
Foarte buna si rapida! Trebuie sa fac si eu musai un desert cu pere, acum cat mai e sezonul lor
Pup :*
FLORY says
Deserturile simple si rapide sunt pe gustul meu.Arata foarte bine prajitura!Pupici
Valentina Mihaescu says
Ce buna si aromata! Imi plac mult de tot perele.
anomis says
Ce fel de branza ai folosit?
Paula Gafitescu says
Anomis, am folosit branza simpla de vaci, de la tara. Cred ca merge si cumparata. O zi frumoasa!
pansy says
Chiar ca este foarte buna.Am facut-o si am constatat ca in tava mea de 20×28, 3/4 din aluat avea 5 mm. Drept care am pus tot aluatul. Am marit si cantitatea de branza ca mi s-a partul in poza ca e prea putina,la 1,5,(am folosit crema de branza) asa ca a iesit ce a iesit, dar ceva extrem de bun !!!!!!!! Data viitoare dublez cantitatea la aluat, dar nu mi se pare ceva neaparat necesar .Pupu-te !
Paula Gafitescu says
Buna Pansy! Ma bucur ca a iesit buna pana la urma SI mie imi place cu multa branza dar nu am vrut sa pun mai multa ca sa creasca frumos blatul. Te pup si eu!