Aceste tarte delicioase le-am facut in urma cu o saptamana pentru aniversarea nazdravanului meu. Le-am facut cu o ocazie intr-adevar speciala…insa pe langa acest lucru stiam eu ca mai trebuie sa fac ceva cu ele. Si anume sa le inscriu la concursul organizat de Laura si Mozzarella Granarolo.
Ce sa va spun eu despre mozzarella asta e ca m-a cucerit de la prima degustare, e proaspata si cu o textura delicata. Va spun drept ca mi-a fost greu sa ma opresc doar la o bucatica, insa din fericire mi-am facut provizii mari ca sa imi ajunga si pentru aceste mini tarte cu rosii si mozzarella simple si delicioase.
Aluat
300 gr faina
2 oua
2 linguri smantana
1 praf de sare
1 lingurita drojdie uscata
1 lingura ulei
lapte cat cuprinde
Umplutura
1 cartof dulce mai marisor
3 oua
200 ml smantana
2 rosii mari de gradina
200 gr mozzarella Granarolo
sare
piper
oregano
Timp de preparare: 1 ora 30 min Timp de coacere 35 min. Nr. portii: 8
Faina pentru aluat o cernem, o amestecam cu drojdia uscata iar in mijloc facem o adancitura. Punem ouale batute usor cu un praf de sare, smantana si incepem sa framantam. Adaugam laptele (caldut) treptat pana cand obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. La final adaugam si lingura de ulei si mai framantam putin pana la omogenizare. Lasam aluatul la dospit pentru o ora intr-un loc caldut, ferit de curenti.
Intre timp pregatim umplutura. Cartoful dulce il fierbem cu tot cu coaja, timp de 15-20 de minute, pana cand o furculita intra cu usurinta in cartof. Il scoatem pe o farfurie la racit apoi il curatam de coaja si il taiem in felii potrivit de subtiri.
Ouale le batem bine cu sare si piper. Adaugam smantana si omogenizam. Pentru un plus de savoare va sfatuiesc sa puneti si o lingurita – sau chiar mai putin daca nu sunteti fan – de oregano. Cu siguranta se va simti diferenta.
Rosiile de gradina le spalam bine si apoi le taiem in felii subtiri. Mozzarella o scurgem de zer iar apoi o feliem.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem bine cu unt 8 vase ramekin mici (de preferat) sau o forma mare de tarta.
Din aluatul obtinut intindem o foaie dreptunghiulara, de jumatate de centimetru grosime. Taiem 8 cercuri aproximativ egale si le punem in cele 8 forme pregatite. In fiecare forma punem felii de cartof, presaram putina sare si piper, apoi turnam din amestecul de oua si smantana. Deasupra punem felii de rosii si de mozzarela.
Cand suntem gata cu toate tartele le introducem la cuptor si le coacem pentru 30-35 de minute, pana cand mozzarella este frumos rumenita.
Lasam tartele in forme pentru 5-10 minute, apoi le scoatem pe un gratar la racit. Le putem servi atat calde cat si reci. In momentul servirii putem sa punem cateva feliute de mozzarella deasupra, iar peste ele sa presaram oregano. Vor fi un deliciu, garantat!
Enjoy!
Maria says
Arata foarte bine si cred ca sunt delicioase!
Cristina says
Absolut minunate!
Alexandrina says
Par delicioase. Am salvat reteta, multumesc!
Monya says
Vreau si eu ! Si la petrecere si la tarte !
Alice Kitchenette says
Interesanta si de mare efect reteta, iar rosiile din poza arata de….yummy
Laura M says
Arata superb! As servi si eu una 😀