Daca tot suntem la capitolul deserturi simple, atunci mai vin cu o reteta care se face usor dar care este taare delicioasa, cum altfel ar putea fi? Este vorba de aceste mici si dragalase cupcakes care ascund o multitudine de arome, toate imbietoare. De data asta am ascuns in ele visine, alune, amaretto si vanilie si a iesit o combinatie extrem de buna. Daca doriti sa vedeti si alte variatiuni ale acestor dulciuri mici si dragalase puteti rasfoi retetele mele de cupcakes/briose.
Cupcakes
80 gr unt moale
120 gr zahar
2 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita amaretto
120 gr faina
100 gr alune macinate
40 gr cacao
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
200 ml lapte
visine congelate
Topping
200 gr crema de branza
200 ml frisca lichida
1 lingurita zahar pudra
50 gr dulce de leche
Timp de preparare:30 de minute Timp de coacere:20 min. Nr. portii:12-16
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Incorporam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam cu un tel faina cu alunele de padure macinate ( le puteti macina in robot sau puteti cumpara faina de alune), cacaoa, sarea si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si oua si mixam usor la viteza mica pana obtinem un amestec omogen. Adaugam laptele si restul de ingrediente uscate si mai mixam pana la omogenizare. La final adaugam extractul de vanilie si esenta amaretto si mai mixam putin.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (190 grade pentru cuptor electric) si pregatim o forma de briose. Ungem forma de briose cu unt si o tapetam cu faina sau putem sa ne folosim de hartii speciale pentru briose. Turnam compozitia de cupcakes in forme pana la 2/3 din capacitate – eu am vrut sa le fac mai micute si mi-au iesit 16 bucati, dar puteti sa umpleti formele si 3/4 din capacitate si vor iesi mai mari. Punem in fiecare cupcake o visina congelata (proaspata) fara sambure si apasam usor. Visinele folosite de mine au fost mari si una a fost suficienta pentru o briosa, daca aveti visine mai mici puteti pune mai multe.
Coacem prajiturelele timp de aproximativ 20 de minute pana cand cresc frumos si emana un miros irezistibil. Binenteles ca putem face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca sunt gata. Scoatem tava din cuptor si lasam prajiturelele in tava inca 5 minute apoi le transferam pe un gratar. Le vom orna doar dupa ce s-au racit complet.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spumoasa si aerata apoi o dam la rece. Crema de branza o mixam cu dulce de leche pana obtinem o crema fina. Incorporam usor frisca in crema de branza, cu miscari de jos in sus apoi dam din nou crema la rece pentru cel putin o ora.
Cand crema este suficient de tare putem sa ornam cupcakes dupa preferinta si binenteles ca apoi le vom servi cu pofta. Enjoy!
Cristina says
J’adorre! Ai pus aici tot ce imi place mie!
Laura M says
Le ador! Imi place mult si prezentarea!
Adriana says
Simplu da bun. Te pup!
Rocsy Ciobanu says
Nu am facut de ceva timp briose si ar cam trebui. Ale tale prea imi fac cu ochiul 😉
Corina Ureche says
Chiar este simpla reteta, multumim! Sunt foarte delicate si prin prisma pozelor pot sa imi inchipui cat de bune pot fi minunile astea. Te pup!
Anonymous says
fara suparare dar eu ca privitor, vorba lui florin piersic, vreau si o poza cu milieul de … sub prajituricile inimoase.
ca mie imi place si crosetul, si vad aici un milieu interesant, daca se poate la o alta postare sa l arati asa, mai mandru, acuma ii cam modest la imagine 😉
cozia
Mihaela Mihalache says
dragalase foc 😉 Pupici
Maria Udrea says
Ce frumusele sunt! te imbie sa le papi
Laura Nechita says
arata atat de frumos ca eu nu as putea sa musc din ele, le-as conserva :))) dar pofta-i pofta, tre sa o linistesti :)))
te pupacesc >:d<
Alice Kitchenette says
ce pufoseny avem noi aici, arata minunat iar gustul nu poate fi decat delicios!
Haplea says
Superbe!
Liana10 says
Ce dragute-s cu inimioare!!