De multe ori am facut eu cheesecake cu fel de fel de umpluturi si variatiuni, dar iata ca a venit vremea in care sa fac si unul simplu, delicios in stilul new yorkezilor. Tocmai de aceeia i se si spune New York Cheesecake, pentru ca este o reteta de cheesecake des intalnita acolo, foarte delicioasa de altfel.
Crusta de regula este facuta din diferite sortimente de fructe uscate oleaginoase: migdale, caju, alune de padure, nuci pecan, nuci simple si putin unt, fara biscuiti. Eu nu am reusit sa fac o asa crusta insa am aruncat cateva migdale in ea pentru a-i da o aroma mai buna, Umplutura este simpla, iar deasupra se pune un topping facut din fructe de padure.
Crusta
300 gr biscuiti digestivi
100 gr migdale
80 gr unt
Umplutura
1kg crema de branza
200 ml smantana
5 oua
175 gr zahar
2 linguri suc de lamaie
2 linguri amidon
1 lingurita extract de vailie
Topping
frisca
dulceata de fructe de padure
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16
Migdalele le macinam fin in robot, aruncam biscuitii peste ele si le mai macinam putin. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste amestecul de biscuiti si migdale si omogenizam. Daca amestecul este prea uscat atunci putem sa punem 2-3 linguri de lapte rece.
Pregatim o tava rotunda de diametru 22-25cm iar cuptorul il preincalzim la foc mediu(180 de grade). O ungem cu unt si tapetam fundul cu hartie de copt. Punem biscuitii pe fundul tavii, eventual putem sa ridicam si pe laterale si apasam bine cu fundul unui pahar. Coacem crusta timp de 10 minute apoi scoatem tava din cuptor si trecem la umplutura.
Ingredientele pentru umplutura ar trebui sa fie la temperatura camerei, deci trebuie pregatite din timp.
Mixam crema de branza impreuna cu smantana si zaharul timp de 3 minute. Punem cele 2 linguri de amidon si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam extractul de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam. Turnam umplutura peste crusta, nivelam si dam la cuptor pentru o ora, o ora si un sfert. Cand este gata vom observa ca s-a desprins usor de pe margini insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore apoi il dam la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
Pentru ornat am folosit putina frisca (facuta in casa) si dulceata de fructe de padure si va spun drept ca a fost delicios, mai bun decat multe alte cheesecake-uri cu umpluturi mai sofisticate.
Enjoy!
Cristina says
Preferatul meu!!! <3
maria mihalache says
Ce bunaciune ai tu aici?
Arata tare bine si sunt convinsa ca este tare delicioasa!
Pupici si seara buna!
Rocsy Ciobanu says
Imediat ajung la tine sa degust acest dulce minunat!
Alice Kitchenette says
MINUNAT….!!!!
Anca B. says
Cat de bine arata, Paula! Ispita in toata regula!
adnia says
ai dreptate, nu e un cheesecake sofisticat, dar probabil ca in asta sta savoarea! te pup!
Ramona Alina says
Tare arãtos! un classic ispititor…..
Mihaela Mihalache says
deserturile cu branza sunt preferatele mele! cel mai bun desert 😉
Laura M says
Vin si eu la o bucatica 😀
Alina Vicu says
Si pe mine ma tenteaza deliciosenia asta.
Adriana says
Un dulce simplu pe gustul meu. O săptămână frumoasă!
Diana says
Nu stiu daca in crusta de la New York Cheesecake se pun neaparat nuci (de orice fel) – cea pe care o mananc des intr-o bakery americana nu are sigur – dar trebuie sa recunosc ca dintre toate, asta simpla este preferata mea. De imagini nu-ti mai spun nimic, ca stii doar: iti lasa gura apa ;). Pupici
Haplea says
Arata grozav!!
Brindusa says
Arata tare bine, mai ales cu toppingul ala de fructe de padure 😉
Buburuza Bubu says
Tu femeie,ai mila de mine lesin aici de pofta!!!
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult pentru comentariile frumoasa, va pup pe toti!