Sarbatorile care au trecut au abundat in fursecuri si dulciuri micute numai bune de rontait. Acest lucru s-a datorat faptului ca nu am vrut sa fac prea multe prajituri cu crema, care sunt sensibile si rezista putin. Asa ca m-am axat pe ceva mai putin pretentios, care sa nu ocupe loc in frigider
Printre fursecurile facute de Craciun se numara si acesti deliciosi biscotti cu ciocolata si migdale, decorati cu si ciocolata alba. Seamana foarte mult cu cantuccini, de fapt s-ar putea spune ca e varianta ‘neagra’ a acelor deliciosi biscuiti, tot de provenienta italiana. De usor se fac la fel de usor, sa va spun cum.
Ingrediente
250 gr faina
30 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 gr zahar
1/2 pastaie de vanilie
50 gr unt rece
2 oua
2 linguri ulei de migdale/nuci
100 gr migdale prajite
50 gr ciocolata alba pt decor
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 30 min. Nr bucati: 40
Cernem faina impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Adaugam zaharul si untul rece si incepem sa framantam cu ajutorul degetelor pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
Ouale le batem usor cu furculita, adaugam apoi uleiul de migdale/nuci (daca nu aveti puteti pune ulei normal) si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie pe care le scoatem cu grija cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.
Adaugam ingredientele lichide peste aluatul sfaramicios si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare mai putem adauga o lingura, doua de lapte. Daca este prea moale mai completam cu faina. La sfarsit adaugam migdalele prajite si incercam sa le ‘invelim’ bine in aluat.
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Impartim aluatul in doua si facem doua suluri lungi de aproximativ 40 cm. Punem sulurile in tava si le coacem timp de 20 de minute.
Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui cutit zimtat taiem fiecare sul in bucati oblice de aproximativ 2cm grosime. Punem din nou fursecurile in tava, miscoram focul la 150 de grade si le mai coacem timp de 7-8 minute. Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile la racit.
Cand sunt racite complet le putem glazura (dar nu e obligatoriu) cu ciocolata alba topita la bain-marie. Le servim cu pofta, sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte/cafea.
Enjoy!
Micul says
La multi ani ! 2014 sa vina la tine cu cele mai spectaculoase realizari.
Am salvat reteta, tare-mi plac.
Daniela Addario says
Draga mea, iti doresc din inima, un an nou cit mai bun, plini de sanatate, surprize placute, bucurii si fericire, alaturi de cei dragi ! La multi ani !
Iar daca tot am venit in vizita si in acest an, iar biscuiti cu migdale sint pe gustul meu, degust macar virtual, din asemenea bunatati… Pupici !
Haplea says
Arata tare bine!!!Yumyyyy
Rocsy Ciobanu says
Am facut si eu o data. Sunt grozavi!
Simona says
Super arata!!!
La Multi Ani scumpa mea!
Georgiana si Iolanda Voinea says
La multi ani! ne place, place
Alina Vicu says
La multi ani!
Minunati biscuiti! Hugs!
liana says
La multi ani! Sa aiun an minunat
TeoBucatar says
Buni cu cioco si migdale!
La multi ani draga Paula!
Top Cuisine avec Lavi says
cat imi plac biscotti…………..ai tai arata deliciosi!
Laura M says
La multi ani! Sa ai parte de un an exact asa cum il doresti! :*
Paula Gafitescu says
Dragelor va multumesc pentru urari si pentru aprecieri. Un an nou minunat sa doresc! :*