Ruladele sunt niste prajituri mereu aspectuoase. Aceasta rulada cu ciocolata alba si visine, pe langa faptul ca e delicioasa, este si tare usor de facut. Nu m-am complicat cu creme grele, sau cu un decor extravagant. Am lasat-o simpla, insa gustul a compensat orice neajuns. Crema dulce-acrisoara de visine a completat de minune crema dulceaga de ciocolata alba si a iesit un desert echilibrat.
Blat
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri cu varf faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Crema de visine
200 gr visine congelate
2 linguri zahar
1 lingura rasa amidon
2 linguri apa rece
Crema de ciocolata alba
200 gr ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 16
Separam albusurile de galbenusuri. Faina o amestecam cu praful de copt. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea frumoasa. Incorporam usor galbenusurile cu miscari de jos in sus. Procedam la fel cu faina, fara sa exageram cu miscarile.
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor si preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade). Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 18-20 de minute, nu mai mult.
Cand e gata (trebuie sa se fi desprins marginile prajiturii de hartia de copt) o scoatem din cuptor si o rasturnam pe o alta hartie de copt. Incepem sa rulam cu grija cu tot cu hartia de copt. Lasam rulada obtinuta la racit.
Visinele congelate le punem intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul si le lasam sa fiarba timp de aproximativ 5 minute la foc moderat. Separat amestecam amidonul cu cele 2 linguri de apa rece pentru a-l dizolva. Punem amidonul peste visine si lasam crema la fiert pana se ingroasa usor. Dam la rece.
Topim ciocolata alba impreuna cu smantana la foc mic, cu atentie sa nu lasam compozitia sa fiarba. Cand amestecul e omogen il lasam la racit apoi introducem crema la congelator timp de o ora. Scoatem crema din congelator si incepem sa mixam la viteza medie spre mare. Cand obtinem o crema spumoasa suntem aproape gata. Incorporam extractul de vanilie si mai mixam usor apoi dam crema la rece.
Dupa ce suntem gata cu ambele creme iar rulada este racita complet putem sa ‘montam’ prajitura. Desfasuram cu grija blatul de rulada. Il ungem bine cu crema de visine, avand grija sa nu ajungem chiar pana la margini. Din crema de ciocolata alba pastram cam o treime pentru decor, restul o folosim pentru umplere. Din loc in loc punem cate o lingura de crema alba iar apoi incercam sa nivelam usor. Daca cele doua creme se amesteca nu este nici o problema.
Rulam din nou prajitura cu grija, si cat mai strans posibil. O punem pe un platou si apoi o ungem bine cu crema ramasa. Dam prajitura la rece pentru a se putea intari cremele apoi feliem dupa preferinta.
Enjoy!
Anonymous says
O combinatie de arome magice un deliciu ,perfecta! Gabriela.
Cristina says
Hmm, ce buna trebuie sa fie!
Kyra says
Delicios inceput de an ne propui!
Mihaela Velicu says
Arata divin! Vreau si eu o felie.
Top Cuisine avec Lavi says
Arata senzational!
Te pup Paula!
Iti doresc un an plin de impliniri si realizari!
Mirela Goleanu says
Foarte fain arata !
maria mihalache says
Bunaciune de bunaciune!
An Nou cu toate cele bune!
DiaMar bucataria galbena says
Ce aratoasa este!Pup!
Rocsy Ciobanu says
Cu visine… Deja ma ling pe degete…
Laura M says
Daca e acrisoara atunci sigur e pe gustul meu
Maria says
Arata fantastic, cred ca s-a consumat imediat !
Simona says
Strajnica combinatie!
Pup
GelaDumi says
Arata imbietor si daca are si visine, imi fac si eu loc mai in fata! Poate, poate mai ai si pentru mine vreo felie!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Tare ma bucur ca va place! Va pup
manuela says
Nu ai specificat in ce tava coacem pandispanul ptr rulada
multumesc
Paula Gafitescu says
Buna.Cred ca a fost o tava de 30/40 cm dimensiuni