Aceste cornuri pufoase cu nuca si cacao sunt varianta mini a cozonacului cu nuca si ciocolata. Cu multa umplutura, un aluat pufos si delicios vor satisface pana si un mofturos in ceea ce priveste aluaturile de patiserie Vor trece mai ceva ca painea calda, deci ar fi bine sa pregatiti portie dubla pentru ca va veti putea satura cu greu de ele. Dar sa nu le mai laud atat (eu sunt fan aluaturi dulci cu nuca, deci s-ar putea sa fiu si putin subiectiva, insa slabe sanse ) ci sa trec la reteta ca sa puteti sa le incercati si voi.
Aluat
600 gr faina
20 gr drojdie
1 ou
2 galbenusuri
50 gr smantana
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar
o lingura ulei
Umplutura
300 gr nuca macinata
50 gr cacao neagra
50 ml lapte
150 gr zahar brun
1 plic zahar vanilat
2 albusuri
1 ou pentru uns
Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12
Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12
Pregatim toate ingredientele pentru aluat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba. Faina o cernem intr-un vas mare si facem o adancitura in mijloc. Incalzim usor 100 ml de lapte, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam 10 minute sa stea la loc caldut.
Galbenusurile le amestecam cu oul intreg, smantana, sarea si restul de zahar. Punem maiaua in adancitura facuta in faina, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si smantana si incepem sa framatam. Laptele il adaugam treptat si ne oprim in momentul in care aluatul devine suficient de moale si framantatul devine mai usor. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Asadar, dupa caz, mai punem lapte sau faina. La final adaugam uleiul si framantam pana cand este incorporat complet.
Pudram aluatul cu putina faina si-l acoperim cu un prosop curat apoi il punem la loc caldut (preferabil in cuptorul usor incalzit) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Umpltura se face mult mai usor. Nuca o amestecam cu zaharul si cacaoa. Adaugam albusurile batute usor si laptele treptat pana cand obtinem o crema groasa.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara groasa de aproximativ 1/2cm. Din foaie obtinuta taiem tringhiuri mai lunguiete. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita plina cu varf de umplutura, apoi rulam triughiul incepand cu baza pana inspre varf astfel incat sa obtinem un corn.
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Punem cornurile in tava apoi le ungem bine cu ou batut. Le mai lasam jumatate de ora sa creasca la loc caldut apoi la introducem in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa 10 minute micsoram focul la 180 de grade si le mai coacem 15-20 de minute pana cand sunt frumos rumenite.
Lasam cornurile la racit apoi le pudram cu zahar si servim cu pofta. Merg de minune alaturi de o cana de lapte. Enjoy!
Anca Bunea says
Foarte reusite, sunt convinsa ca au fost tare bune! Eu inca nu indraznesc sa incerc
Cristina says
Doamne cat de bine arata! Mi-ai facut pofta instant!
Lilly says
Ce idee faina!Caut mereu idei de pus in pachetul de la scoala si mi se pare mult mai practic un corn decat o felie de cozo!
Rocsy Ciobanu says
Cat de frumoase!
Timea says
Vai cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut!
Simona says
Si eu sunt tot subiectiva, ca tare-mi plac si mie aluaturile cu nuca… da` arata de nu se poate!!!
Pupici
pansy says
O idee grozava sa faci cozonacul sub forma de cornuri !
Laura M says
Ce pufoase au iesit! Numai bune pentru mic dejun
Alina Vicu says
Tare-s bune si frumoase! Numai bine ar merge la pachet.
Laura Nechita says
Hmm…eu ti-am mai spus: nu sunt gravida, dar imi faci o pofta de gravida cu cornurile astea :)))) cum te simti? sanatate si putere! Muaaah!
stefy says
vreau si eu un corn!!!
Gabriela Gitoi says
Imi plac muuult de tot! eu saptamana asta am facut cozonac cu ciocolata si unul cu nuca si cacaco, sunt preferatele mele! Cornurile tale banuiesc ca sunt la fel de delicioase cum arata in poza si imi si imaginez gustul!
PrajiturEla says
De fiecare data cand iti rasfoiesc blogul rama consternata: cand ai timp sa faci toate aceste minunatii, de unde iti vin idei si cum le pozezi atat de “apetisant”? Esti o dilema pentru mine. Felicitari Paula!
Mihaela Cercel says
Ce pofta mi-ai facut!