Cateodata cand am pofta de ceva dulce incep sa ‘prajituresc’ cu ce am prin casa. Si cum mereu am ciocolata in casa, sansele ca sa fie un desert cu ciocolata sunt foarte mari. Asa a fost si cu prajitura asta care combina un blat dens de ciocolata cu o crema de zmeura – zmeura aveam in congelator si trebuia sa eliberez locul. Una peste alta a iesit un dulce foarte bun, dens si delicat in acelasi timp.
Blat
1 ou
100 gr ciocolata neagra
80 gr unt
50 gr zahar
100 gr faina
1 praf de sare
2 linguri lapte
Crema
200 gr piure de zmeura
250 gr mascarpone
4 linguri zahar pudra
5 gr gelatina
Decor
frisca
bomboane colorate
glazura de ciocolata
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 9
Blatul este un fel de brownie, asadar se face foarte rapid.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie cu copt o tava mica (de 20/20 cm).
Topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic, adaugam si zaharul si omogenizam. Luam amestecul de pe foc si adaugam oul apoi mixam bine. La final punem faina, praful de sare si laptele apoi omogenizam. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor pentru 18-20 de minute, nu mai mult. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit in tava.
Zmeura o punem pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar. Fierbem fructele timp de 5 minute ca sa se inmoaie bine. Scurgem sucul de zmeura printr-o sita deasa. Presam cu o lingura pentru a obtine cat mai mult lichid.
Punem gelatina la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.
Mascarpone (la temperatura camerei) il mixam bine cu restul de zahar pana cand devine cremos.
Punem sucul de zmeura din nou pe foc si-l aducem pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul, adaugam gelatina si amestecam bine. Lasam compozitia sa ajunga la temperatura camerei apoi amestecam usor cu crema de mascarpone. Punem crema obtinuta peste blatul din tava si dam prajitura la rece pana a doua zi.
Portionam prajitura dupa preferinta si o decoram cu frisca si optional cu bomboane colorate. Glazura de ciocolata am folosit-o pentru prezentare, insa se poate folosi si deasupra prajiturii.
Enjoy!
Anonymous says
Ce bine arata asa roz splendida culoare cred ca si deliciosa ! Gabriela .
Zilahi Adela says
Arata foarte bine , colorata si delicioasa!!! O combinatie irezistibila!! Pupici!!
Alina Vicu says
Cu zmeura si mascarpone nu poate fi decat minunata! :X Pup!
mandala says
Vad ca rozul e la moda zilele acestea, superb !
TeoBucatar says
Tare frumusica si buna!
Rocsy Ciobanu says
Vii mereu cu niste deserturi grozave..
Mihaela Mihalache says
ce pot sa spun? sunt innebunita dupa roz 😉 ca si dupa zmeura :))
Gabriela says
Ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie!
GelaDumi says
Wow, ce bine arata! Si asa avea tot ce mi-ar trebui pentru ea, dar imi lipseste timpul!
Dorina says
Ce faina trebuie sa fie … combinatia perfecta din punctul meu de vedere