In urma cu ceva vreme, mai exact cu ocazia sarbatorilor de iarna, cei de la Dr. Oetker mi-au facut o surpriza frumoasa. M-au cadorisit cu un cos plin de produse esentiale pentru un pasionat de prajitureala, asa ca mine Cu aceste produse am realizat un tort minunat cu crema de brandy, un tort destul de rapid spun eu, si care merita facut oricand nu doar in momentele in care ne confruntam cu lipsa de timp. Reteta nu-mi apartine ci am primit-o alaturi de produsele Dr. Oetker si a fost o sugestie minunata prin care am putut profita din plin de produsele primite.
Multumesc frumos Dr Oetker pentru surpriza facuta si pentru ca am avut ocazia de a realiza acest tort delicios cu ajutorul lor.
Multumesc frumos Dr Oetker pentru surpriza facuta si pentru ca am avut ocazia de a realiza acest tort delicios cu ajutorul lor.
Blat
4 oua mari
3 linguri apa fierbinte
100 gr zahar
1 lingura rasa zahar vanilat Dr. Oetker
150 gr faina
50 gr amidon Dr. Oetker
1 praf de sare
5 gr praf de copt Dr. Oetker
Sirop
50 gr zahar
300 ml apa
1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
Crema
2 plicuri crema cu gust de brandy Dr. Oetket
450 ml lapte rece
4 linguri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
Decor
70 gr ciocolata neagra
20 gr unt
1 lingura lapte
150 ml lapte rece
1 plic spuma pentru frisca Dr. Oetker
trandafiri din napolitana Dr Oetker
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 12
Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Ouale mari la temperatura camerei le mixam bine impreuna cu apa fierbinte, zaharul si zaharul vanilat pana cand isi dubleaza volumul si devin spumoase si deschise la culoare. Separat amestecam faina cu amidonul, praful de copt si sarea. Incorporam ingredientele uscate in compozitia de oua cu miscari usoare de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam. Introducem blatul la cuptor si-l coacem pentru 15-20 de minute, pana cand se rumeneste usor la suprafata si marginile se desprind de pe lateralele tavii. Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si-l acoperim cu un prosop curat.
Sirop. Caramelizam cele 50 de grame de zahar. Turnam apa si lasam siropul pe foc pana cand caramelul s-a dizolvat complet in apa. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom.
Crema se prepara foarte usor, cand ne grabim este o solutie foarte convenabila dar si foarte gustoasa. Turnam laptele in bolul mixerului, apoi cele doua plicuri cu crema de brandy si zaharul vanilat si incepem sa mixam la viteza mica. Dupa un minut marim viteza si mixam pana cand crema devine tare si spumoasa. O dam la rece.
Pregatim si frisca pentru decor. Punem cei 150ml de lapte intr-un bol impreuna cu praful pentru frisca si incepem sa mixam usor. Marim viteza si continuam mixarea pana cand obtinem o frisca consistenta. O dam la rece.
Asamblare. Taiem blatul in 3 fasii egale (pe verticala nu pe orizontala) si insiropram bine fiecare parte din blat. Eu am folosit tot siropul pe care l-am facut si a fost chiar bine insiropat. Punem o bucata de blat pe un platou si o ungem din abundenta cu crema. Punem urmatoarea bucata de blat, din nou crema si apoi ultima bucata de blat. Cu crema ramasa vom acoperi tortul.
Pentru decor trebuie sa mai preparam glazura. Topim la foc mic ciocolata neagra, untul si laptele. Punem ciocolata astfel topita intr-un pos si decoram tortul cu fasii de ciocolata. Din loc in loc facem rozete din frisca, iar deasupra lor punem trandafiri din napolitana, tot de la Dr. Oetker.
Dam tortul la rece pana in momentul servirii. Este delicios si cu siguranta va fi apreciat de toti amatorii de dulciuri aromate.
Enjoy!
Sara & Miki says
Ce minunat arata! Si eu am primit in iarna coletul cu cadouri, dar atunci ma fotarasem deja pentru altceca de sarbatori, dar am zis ca voi incerca reteta lor. Acum cand o vad la tine, chiar m-ai convins sa o fac si eu.
Anonymous says
Ce frumos asa cu trandafirasi,cred ca a fost delicios! Gabriela.
Alina Vicu says
Superb tortul! Musai vreau o felie.
Pup!
Mihaela Mihalache says
Foarte frumos ornat 😉 delicios stiu sigur ca este!
Rocsy Ciobanu says
Ce frumos l-ai mai decorat. Foarte bun!
Gabriela says
Paula, tortul arata superb!
DiaMar bucataria galbena says
Este asa de frumos!
Adriana Gherman says
Şi de data aceasta te-ai întrecut pe tine în prezentare. De nota 10!
Timea says
Arata minunat!
gaby_d says
Ce frumos este!
Daniela Addario says
Delicios tortul ! Portia din ultima poza, e pentru mine, da ?! Pupici si o zi dulce sa ai !
catkitchen says
Doamne cate minunatii poti face !!
Corina Ureche says
ce minunantie, Paula!
agenda nico says
Arata super si sunt sigura ca nu-i rau deloc! 😛