Imi plac biscuitii/fursecurile de casa. Si nu doar mie, ci toti membrii familiei sunt mari amatori. Alaturi de o cana de cafea, lapte, sau de iaurt sunt o gustare perfecta pentru toate varstele. Probabil am mai spus acest lucru, nu vreau sa ma repet, vreau doar sa-mi intaresc afirmatiile. Si drept dovada am mai dat gata o portie zdravana de biscuiti de casa, fragezi si deliciosi
In urma cu ceva vreme am postat o reteta de biscuiti in straturi care seamana destul de bine cu aceasta, insa reteta de biscuiti spirala pe care v-o prezint azi este putin mai simplificata, deci pentru oameni mai comozi (asa ca mine uneori) sau mai grabiti merge de minune.
Stratul de vanilie.
100 gr unt moale
50 gr zahar pudra
50 gr amidon
140 gr faina
1 ou mare
1 lingurita extract de vanilie
Stratul de cacao
100 gr unt moale
50 gr zahar pudra
50 gr amidon
120 gr faina
20 gr cacao neagra
1 ou mare
Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 1 ora 15 min.
Timp de coacere: 12 min.
Stratul de vanilie. Untul moale il amestecam cu zaharul, amidonul, faina pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul si extractul de vanilie si framantam putin pentru omogenizare. Daca aluatul este putin cam moale mai adaugam faina. La final trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de lucrat, poate chiar putin lipicios insa trebuie sa fie un aluat care sa se poate intinde. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Stratul de cacao. Untul moale il amestecam cu zaharul, amidonul, faina si cacaoa pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul si framanatam putin pentru omogenizare. Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Scoatem aluatul cu vanilie de la rece si-l intindem intr-o foaie dreptunghiulara subtire de aproximativ 0.3cm. Procedam la fel si cu aluatul cu cacao. Peste aluatul cu vanilie il vom pune pe cel cu cacao apoi rulam strans cele doua straturi. Punem ruloul la congelator pentru 10-15 minute, pana cand este suficient de intarit pentru a putea fi taiat usor in felii.
Scoatem ruloul din congelator si il taiem in felii subtiri cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Punem spiralele astfel obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de aproximativ 12-13 minute in cuptorul incins la foc mediu, pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Vor iesi doua tavi de spirale. Le lasam pe un gratar la racit, apoi le servim cu pofta.
Enjoy!
liana says
Sunt foarte frumosi biscuitii astia, am si eu o reteta intr-o carte de bucate dar tot nu le vine randul …
sandra neiva says
lindos e devem ser bem gulosos.
beijinhos
Laura Nechita says
Foarte faini biscuitii, gustosi si de efect! Am plecat cu cativa pentru teroristi :))) Te pup, burtica!
Didi says
nu mai schimba tu vorba spre spirale delicioase si superbe, … tu nu mai ai de gand sa “spiralesti” odata??? ;;)
Timea says
Ce mult imi plac ! Si eu ii am in plan de ceva timp si mereu fac altceva. Te pup
Gabriela says
Ce frumoși ți-au iesit biscuiții! Sunt foarte buni, am încercat și eu.
Laura M says
Mi-ai facut o pofta cumplita! Cred ca maine ma apuc de copt :)))
Simona says
De cand vreau sa fac si eu…
Daniela Addario says
Frumoase tare spiralele tale… Delicioase !
DiaMar bucataria galbena says
Si eu fac din astia,tare-i plac copilei!Pup!
Haplea says
Arata grozav!!