Din nou suntem la capitolul dulciuri rapide si asta pentru ca timpul din pacate nu imi permite mai mult acum. Insa desi mi-ar placea sa fac si dulciuri mai complicate va spun ca si aceste briose sunt extrem de bune, doar au in compozitie caramelul care mie imi place grozav de mult, si probabil ca multi dintre voi il adora.
Cupcakes
80 gr unt
2 oua mari
100 gr zahar
250 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
220 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr caramel
Frosting
200 gr crema de branza
100 gr unt
2 linguri zahar pudra
70 gr caramel
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si caramelul si mixam pana la omogenizare. Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel gasiti la mine pe blog aici sau aici.
Laptele il amestecam cu extractul de vanilie. Separat amestecam cu un tel faina cu sarea si praful de copt. Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare, turnam jumatate din ingredientele lichide si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim 12-16 forme de briose. Eu am facut 16 pentru ca imi place sa le fac mai mici, ca sa am loc sa le acopar cu frosting.
Coacem prajiturelele timp de 18-20 de minute, pana cand cresc frumos si trec trestul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit si ne ocupam de decor.
Crema de branza, la temperatura camerei, o mixam bine cu caramelul pana cand obtinem o compozitie omogena. Separat mixam untul, care trebuie sa fie foarte moale, cu zaharul pudra pana cand devine cremos. Adaugam treptat crema de branza peste unt si mixam la viteza medie pana cand obtinem un amestec fin. Daca se taie crema, atunci putem sa o incalzim timp de 20 de secunde la microunde si sa continuam mixarea apoi. Dam crema la rece pentru jumatate de ora apoi ornam cupcakes cu ea dupa preferinta si inspiratie.
Enjoy!
Laura M says
Excelente! Trebuie sa le incerc si eu
Paula Gafitescu says
Laura, ma bucur ca-ti plac! Pup
Cristina says
Sunt tare frumusele! Iar inimioara chiar arata senzational!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Cristina! Pupici
sandra neiva says
oh tão lindos e gulosos que delicia.
beijinhos
Paula Gafitescu says
Gracias Sandra!
Haplea says
Delicioase!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc Haplea!
Zehir Vlad says
Delicioase. dar nu stiu ce fel de crema de branza folositi. Si as dori sa stiu daca se poate face caramelul
si cu indulcitor pentru diabet,
Paula Gafitescu says
Buna, folosesc crema de branza Exquisa. Nu stiu daca se poate face caramelul cu indulcitor, nu am incercat niciodata
Rocsy Ciobanu says
Cat de spectoase. Bravo!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Rocsy!:*
Bucate Apetisante says
N-am mai facut de f. mult timp asa ceva…
Nu pot fi decat delicioase cupcake-urile tale.
TeoBucatar says
Mi-ai atins sentimentele cu caramelul asta:)
Anonymous says
Am incercat si aceste cupcakes. Delicioase!!!!! Blatul pufos se topeste in gura iar ca frosting am facut frisca amestecata cu sos de caramel. Au impresionat…..frumoase ca in cofetarie. Mersi pt reteta. LIDIA