Cheesecake-ul imi place grozav de mult, e una din prajiturile mele preferate (cum am mai spus de atatea ori) si de multe ori il fac in loc de un tort sau de o pasca. Acest desert merge grozav pe masa de sarbatoare mai ales daca il decoram in mod festiv. Prin urmare va prezint o noua reteta de cheesecake, o combinatie de vis cu ciocolata, branza cremoasa si lapte condensat. Enjoy!
Crusta
250 gr biscuiti integrali
1 lingura cacao
100 gr unt
2 linguri lapte
Crema de ciocolata
150 gr ciocolata neagra
150 gr lapte condensat
25 gr unt
Crema de branza
400 gr crema de branza
200 gr lapte condensat
2 oua mari
semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
Decor
100 gr smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
bombonele de ciocolata, caramel
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 10
Procesam biscuitii intr-un robot de bucatarie. Dupa ce i-am maruntit frumos adaugam cacaoa, untul topit si racit usor, laptele si incepem sa amestecam. Vom obtine un aluat nisipos si umed, daca mai este nevoie mai adaugam o lingura de lapte.
Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Tapetam o tava mica de tort (18 cm diametru) cu hartie de copt. Punem biscuitii in tava si apasam bine. Urcam crusta si pe lateralele tavii. Dam tava la frigider pana terminam umplutura.
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele condensat pe foc mic. Cand amestecul e omogen il turnam peste crusta din frigider si dam din nou la rece.
Mixam crema de branza impreuna cu laptele condensat timp de 2-3 minute. Adaugam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam sarea, semintele de vanilie si sucul de lamaie apoi omogenizam. Turnam aceasta crema peste ciocolata apoi introducem prajitura la cuptor pentru o ora. Cand este gata oprim focul si lasam cheesecake-ul inca 2 ore la cuptor cu usa usor intredeschisa apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.
Pentru decor e simplu. Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. O turnam peste cheesecake apoi o decoram cu bomboane de ciocolata si sos caramel (optional). Este un desert mai mult decat bun, este o combinatie care nu poate sa nu va placa.
Sarbatori fericite va doresc!
Anca B. says
Impecabil, ca de obicei, am ramas masca :)!!! Iti doresc sarbatori fericite pline de lumina, seninatate, bucurie si dragoste alaturi de cei dragi tie! Te pup cu drag, Paula!
bia oana says
vai ce ne faci tu nouaaaaa:)) super, doar minunatii vad la tine:)
Гергана Лазарова says
It’s wonderful! Have a Happy Easter!
Mihaela says
Ma uit incontinuu si ma minunez cat e de frumos ! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !
Micul says
Ce bine arata, cu siguranta am sa incerc reteta.
Paste fericit plin de belsug si lumina iti doresc.
mandala says
PASTE FERICIT !
Timea says
Sarbatori fericite!
Rocsy Ciobanu says
Absolut minunat. Sarbatori fericite si Hristos a inviat!
Liana10 says
Moaamaa, moaama, mor aici!!! Un pahar cu apa rece sa-mi revin, va rog!! Asa…deci, sen-za-tio-nal!! Mi s-au scurs ochii si mi-a scazut glicemia…sa sune cineva la 112, repede, va rog!!
Anonymous says
Ce sa spun ca de obicei fara cuvinte , lesin de pofta ! Gabriela.
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult pentru aprecieri si pentru urarile frumoase!
Adina says
Vreau sa incerc aceasta reteta. Dna Paula, sunteti amabila sa ne spuneti ce fel de lapte condensat ati folosit? Sunt 2 tipuri de lapte condensat, unul pt cafea care este foarte subtire si unul gros, de consistenta mierii, care insa nu prea se gaseste la noi. Astfel ca va rog, ca in cazul in care ati folosit din cel gros, sa indicati si unde il pot gasi, ca sa nu “ametesc” prin market-uri. Va multumesc mult pt acest blog. Tot ce am incercat pana acum mi-au iesit intocmai!
Paula says
Buna Adina. Este vorba de lapte condensat cremos, eu folosesc Delatte : http://delatte.ro/index.php?id=delatte-conde si se poate comanda de la ei de pe site. Ma bucur ca retetele mele ti-au fost pe plac si te astept sa incerci si altele din colectia mea. O zi frumoasa!
Monica says
Buna ziua!
Ciocolata dupa ce a stat la frigider , se da la cuptor….nu se topeste ciocolata si se intrepatrunde printre branza ? Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Monica. Nu se topeste, se va inchega si mai bine.
Andreea says
Buna ziua.
Ce se intampla daca am tava cu diamentrul mai mare, cum pot adapta?
Multumesc
Ada says
Buna ziua!
As putea inlocui crema de branza cu mascsrpone? Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Ada. Se poate inlocui branza cu mascarpone, insa e posibil sa iasa un cheesecake prea gras/consistent. Binenteles, asta tine de preferinta fiecaruia dintre noi. Eu as merge pe varianta cu crema de branza, sau o combinatie intre cele doua. O zi frumoasa!
Ada says
Va multumesc pentru raspuns! O zi frumoasa!
Ada says
Un cheesecake minunat si usor de facut! Delicios!
Paula Gafitescu says
Ada, ma bucur ca-ti place!