Care este desertul vostru preferat vara? Al meu sigur este inghetata, si nu orice inghetata ci inghetata grozava de casa. Gustul ei delicat/natural intrece cremozitatea celei cumparate asa ca mereu am sa optez sa fac eu inghetata cand vine vorba de a-mi potoli poftele. Zilele trecute am cumparat capsune de la piata si le-am transformat in dulcele perfect de vara – inghetata cu capsue si mascarpone- cu toate ca inca nu este vara afara, dar o asteptam cu totii. I-am adaugat o glazura de ciocolata neagra si cateva capsune proaspete si inghetata a fost gata de pus pe masa. Enjoy!
Inghetata
400 gr capsune
250 gr mascarpone
200 gr crema de branza
100 ml iaurt
300 ml smantana pentru frisca
100 gr zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat
Crusta de biscuiti
200 gr biscuiti cu ciocolata
50 gr unt
4 linguri lapte
Decor
100 gr ciocolata neagra
50 gr unt
50 ml lapte
capsune invelite in ciocolata
Zdrobim 200 gr de capsune pana le transformam in piure.Restul de capsune le punem deoparte.
Mixam mascarpone impreuna cu crema de branza si iaurtul pana cand obtinem o compozitie omogena si cremoasa. Adaugam piureul de capsune si omogenizam.
Frisca o batem spuma tare cu o lingurita de zahar vanilat apoi o incorporam in restul de crema cu miscari de jos in sus. Punem crema intr-un recipient termorezistent si o dam la congelator. Amestecam din jumatate in jumatate de ora. Dupa 2 ore o scoatem si incorporam usor capsunele puse deoparte, taiate in bucatele. Punem inghetata intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara. O lasam deoparte pana preparam crusta.
Macinam fin biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit si cu laptele. Punem stratul de biscuiti deasupra inghetatei si apasam bine. Invelim totul in folie alimentara si mai dam la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.
Dupa ce inghetata s-a intarit complet o rasturnam pe un platou si preparam glazura.
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe foc mic. Cand ciocolata e topita aproape complet oprim focul si dam deoparte. Amestecam bine pentru a se topi ciocolata complet apoi turnam glazura peste inghetata. Ornam cu capsune invelite in ciocolata, sau o lasam asa pur si simplu. Servim in felii generos de racoritoare.
Pofta buna!
Diaconta says
Ahhhh ce-as mai manca o portie,doua trei
Rocsy Ciobanu says
Gata te-ai apucat de pregatit inghetata? Este aromata si cremoasa!
TeoBucatar says
Asta-i tort in toata regula, draga mea si inca unul delicios!
Anonymous says
Desertul irezistibil si arata de iti vine sa musti din monitor !!! Gabriela .
Mihaela Mihalache says
tort de inghetata 😉 Yammy!
Adina says
Delicioasa cu adevarat !
adnia says
nu stiu daca ti-am mai spus, dar fotografiile tale sunt fenomenale!
Coman Ligia says
ce bunatateee