Tartele dunt un desert grozav. Combinatia de crusta crocanta si crema moale este super iar daca se mai adauga si niste fructe si frisca pe deasupra e un desert de zile mari. La tarta aceasta am conbinat vanilia si bananele care merg de minune. Enjoy!
Crusta
200 gr faina
100 gr unt rece
1 ou
1 lingura zahar pudra
1 praf de sare
Crema
2 oua
3 linguri smantana grasa
2 linguri zahar + 1 lingura extra
2 linguri amidon alimentar
1 lingurita extract de vanilie
2 banane medii coapte
Decor
200 ml smantana pentru frisca
ciocolata rasa
banane confiate
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 6
Crusta. Amestecam faina cu praful de sare, zaharul pudra si cu untul rece taiat cubulete. Incercam sa ne folosim mai mult de degete si nu de palme. Vom obtine un aluat sfaramicios. Oul il batem usor apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o forma de tarta dreptunghiulara. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Inderpartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute. Eu am folosit cam jumatate din aluat, restul se poate pune la frigider pentru 2-3 zile sau la congelator pentru o luna.
Dupa 20 de minute introducem crusta in cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Scoatem tava, indepartam boabele de fasole si hartia de copt apoi reintroducem crusta pentru inca 5 minute in cuptor. Oprim focul, scoatem crusta si o lasam la racit. Micsoram focul la 160 de grade.
Crema. Amestecam ouale cu smantana, cele doua linguri de zahar, amidonul si extractul de vanilie. Turnam crema peste crusta apoi asezam din loc in loc felii de banane. Deasupra presaram lingura de zahar ramasa. Dam tarta la cuptor si o coacem pentru 30-40 de minute pana cand crema devine ferma.
Scoatem tarta din cuptor si o lasam la racit. Batem smantana spuma tare cu o lingurita de zahar pudra pana cand obtinem o frisca ferma. Decoram tarta cu frisca, ciocolata rasa si banane confiate. Servim rece!
Cristina says
Eu vin, daca mai ai o felie!
Micul says
Din nou ceva deliciosla tine. Super faina.
Timea says
Ce tarta grozava ai facut! Nu ma impac cu fructele confiate dar cred ca e perfecta in rest. Te pup
simonacallas says
Iubesc tartele. Minunata reteta Nu am folosit pana acum smantana in crema, dar sigur e mult mai buna decat cu lapte
Diaconta says
Ce bunatate o fi fost .
Andreea Denisa says
Chiar ca este un desert de zile mari!!
Haplea says
Arata demential!!!
Alexandrina says
Imi place tare mult cum ti-a iesit! Felicitari!
Laura@TransylvanianKitchen says
Pozele sunt superbe si tarta cred ca e delicioasa
Andreea says
De ce ai pus boabe de fasole ?