Nu stiu daca numele de prajitura este cel mai potrivit pentru acest dulce insa avand in vedere ca are aspectul unei prajituri (putin mai neingrijite) m-am hotarat sa o numesc asa. Foile sunt facute dintr-un aluat asemanator cu cel al biscuitilor alfajores deci sunt foarte fragede si sfaramicioase iar crema este un simplu amestec de lapte cu dulce de leche. Desi nu este foarte aratoasa prajiturica asta este extrem de buna, e pe placul tuturor iubitorilor de caramel si fursecuri.
Foi
300 gr faina alba
150 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
180 gr unt
3 galbenusuri
90 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri lapte
1 lingura coniac
Crema
1 cutie dulce de leche
2 linguri lapte
Decor
50 gr ciocolata alba
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 26 min. Nr portii: 16-20
Timp de asteptare: 1 ora
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos.Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam amidonul cu praful de copt, faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adaugam ingredientele uscate peste crema de unt si amestecam usor. La fnal adaugam extractul de vanilie, laptele si coniacul si mai mixam usor. Daca mixerul nu mai face fata punem sa amestecam doar cu o lingura de lemn. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru minim o ora.
Pentru crema este si mai simplu. Dulce de leche il mixam pana cand devine cremos apoi adaugam laptele si omogenizam. Lasam deoparte.
Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua. Intindem doua foi pe care le vom coace pe fundul tavii mari de la cuptor cate 13 minute. Cand le scoatem de la cuptor si sunt inca putin calde le taiem in doua si apoi indreptam marginile. Lasam foile la racit apoi asamblam prajitura. Punem o foaie de crema pe un platou, o ungem cu crema punem o alta foaie si repetam procedeul. Lasam prajitura la loc racoros (nu in frigider) pana a doua zi cand putem sa o portionam cu grija. Punem cuburile de prajitura pe un platou si apoi putem sa le glazuram.
Topim ciocolata alba la bain marie apoi ornam cu ea fiecare bucata de prajitura dupa referinta.
Servim cu mare pofta pentru ca este o bunatate de prajitura. Enjoy!
Anonymous says
O bunatate de prajitura si tare frumusel arata , unde gasim dulche de leche?
d says
eu nu stiu cum nu va ingrasati de la toate dulciurile pe care le faci, ca noi ….. :(((( este excelenta
Timea says
Arata absolut perfect! Si eu vreau sa stiu de unde cumperi dulce de leche?