E vara, cald afara, asa ca profitam de bunatatea si prospetimea unei inghetate racoroase. Combinatia de limeta si capsune merge de minune, un gust dulce-acrisor, parfumat si aromat. Dar sa nu ne mai lungim mult cu vorba si sa trecem repede la inghetata care se face destul de simplu de altfel. Se porneste de la inghetata de vanilie – reteta de baza si apoi se adauga aromele dorite. Obtinem astfel o inghetata cu lime si capsune delicioasa!
Ingrediente
200 gr capsune
sucul si coaja de la 2 limete
Preparam o cantitate de inghetata de vanilie – reteta de baza si o impartim in doua. O jumatate o punem intr-un vas rezistent la inghet si adaugam piureul de capsune. Amestecam bine si punem vasul la congelator.
In cealalta jumatate adaugam sucul si coaja rasa de la doua limete si punem amestecul intr-un vas termorezistent la congelator.
Din jumatate in jumatate de ora amestecam in cele doua compozitii pentru a sparge acele de gheata. Repetam procedeul de 4-5 ori. Cand cele doua compozitii au consistenta apropiata de cea a inghetatei le scoatem din congelator. Tapetam cu folie alimentara o tava medie de chec. Punem inghetata de capsune si o nivelam astfel incat sa fie oblic in tava. Completam cu inghetata de limeta, nivelam si dam din nou la congelator pentru inca 2-3 ore.
In momentul servirii rasturnam inghetata pe un platou, indepartam folia si taiem felii generoase.
Enjoy!
Maria Udrea says
Wow, cum arataaaa! Salivez de pofta in fata ecranului!
simonacallas says
E minunata combinatia de culori si de arome