Imi plac prajiturile rapide care sa fac doar din cateva miscari si cu ingrediente la indemana. Dar mai ales imi place sa fac prajituri cu fructe de sezon iar anul acesta am incercat sa profit cat mai mult de bunatatea capsunelor, pentru ca sunt niste fructe cu adevarat delicioase si care din pacate dispar repede de pe piata.
Combinand rapidul cu capsunele a iesit aceasta prajitura rapida cu branza si capsune, o prajitura simpla, delicata, aromata si umeda. Un deliciu!
Ingrediente
4 oua medii
8 linguri ulei
10 linguri zahar
8 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Umplutura
200 gr branza
1 ou
2 linguri zahar
2 linguri gris
200 gr capsune
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 16
Pentru inceput spalam bine capsunele si le indepartam coditele apoi le taiem in jumatati. Branza o amestecam cu oul, zaharul si grisul si o lasam deoparte.
Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si mai amestecam putin. Toata treaba se poate face doar cu ajutorul unui tel, nu este nevoie de mixer. Adaugam laptele si uleiul si omogenizam. La final punem si faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava medie (20/30cm). Turnam 2/3 din blat in tava apoi punem crema de branza din loc in loc. Deasupra punem si capsunele si le apasam usor sa intre in crema. Turnam restul de aluat peste prajitura si introducem tava la cuptor. Coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand este rumenita frumos. O lasam la racit in tava apoi putem sa o portionam dupa preferinta si sa o servim pudrata cu zahar.
Enjoy!
TeoBucatar says
Daca mai trec pe la tine nu ma mai duc la mare anul asta:)
Haplea says
Delicioasa prajitura!
Buburuza Bubu says
Tu nu ei o vacanta? Asa nu trebuie sa ma chinui cu poftele Pup