Un tort simplu si delicios care se poate face oricand, indiferent de motiv. Avand in vedere ca acum e sezonul cireselor putem profita de bunatatea lor si sa le punem intr-un tort pe masura. Un blat ciocolatos, o crema delicata de frisca si mascarpone presarata din loc in loc cu cirese aromate fac din acest tort un deliciu pentru orice mofturos. Enjoy!
Blat
1 ou mare
120 ml iaurt
50 ml lapte
160 gr faina
30 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
50 gr unt
100 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
Crema
250 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
100 gr cirese
2 linguri zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
200 gr cirese
fulgi de ciocolata alba si neagra
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 6
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam oul si mixam bine.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si extractul de vanilie. Punem alternativ cele doua compozitii peste crema de unt si oua. Omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 18-20 cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Eu nu am folosit decat 2/3 din compozitie pentru ca mi s-a parut cam multa. Cu restul compozitiei am facut niste briose de ciocolata.
Coacem blatul timp de aprximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e copt il scoatem pe un gratar la racit apoi il taiem in doua.
Mascarpone il mixam bine cu cele doua linguri de zahar pudra. Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine aerata. Amestecam cele doua compozitii usor, cu miscari de jos in sus si dam la rece. Scoatem samburii din cirese, le taiem in bucati mai mici si apoi le adaugam in crema si amestecam usor.
Punem o bucata de blat inapoi in tava in care l-am copt. Acoperim blatul cu crema de mascarpone si cirese apoi punem si cealalta bucata de blat deasupra. Dam tortul la rece si ne ocupam de decor.
Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat. O dam la rece pentru jumatate de ora apoi putem sa imbracam tortul (scos din forma). Ornam tortul dupa preferinta. Deasupra punem cirese si fulgi ciocolata alba si neagra. Servim cu pofta.
Rocsy Ciobanu says
Vai cat de frumos! >:D<
Diaconta says
Grozav!!!!!Combinatie fix pe gustul meu.
daniela64 says
Che meraviglia , è bellissima , prendo una fettina e ti invio un grande abbraccio, Daniela.
Timea says
Ce tortulet frumos ai facut!!!!!
Anonymous says
Minunat asteptam tortuletul sa sti , e atat de vesel ca il ador ! Gabriela !
simonacallas says
Demential tort, perfect pentru o zi de iunie
Cristea Dana says
Fantastic, ca de obicei, pupici :*
Alexandrina's Memories says
L-am facut si eu si mi-a iesit demential!! Recomand cu drag! In schimb, am facut 2 modificari asupra lui: am folosit blatul de la tortul decadent pentru ca aveam nevoie sa iasa ceva mai mare decat reteta initiala SI am folosit Zmeura in loc de Visine, deci MULTUMESC pt reteta, a fost mega YUM