Ouale, la temperatura camerei, le separam. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa. Peste albusuri punem galbenusurile si amestecam usor. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu miscari de jos in sus, cat mai usor ca sa nu scoatem aerul din bezea.
Crema caramel. Punem zaharul la caramelizat impreuna cu apa. In momentul in care fierbe marim usor flacara si lasam tigaia neatinsa pana cand zaharul e complet caramelizat. Oprim focul, adaugam untul si smantana si amestecam energic. Adaugam in crema si migdalele maruntite, amestecam bine apoi dam crema la rece pentru jumatate de ora. Dupa ce crema s-a racit suficient o punem peste glazura de ciocolata. Acoperim caramelul cu fasiile de blat ramase si insiropate. Invelim tortul din nou in folie si il lasam la rece pentru 3-4 ore.
Cristina says
La multi ani, Paula!
Paula Gafitescu says
Multumesc Cristina! Pup
Haplea says
Wow cat de bine arata!
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca-ti place!
Gabriela says
Ce formă interesantă are tortul tău! Ai muncit ceva la cupola aceea! Bravo, Paula!
Paula Gafitescu says
Multumesc Gabriela, te pup!
Anonymous says
Dis de dimineata astept deliciul asta Paula foarte bun pe gustul nostru, bravo !
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca-ti place! Pupici Gabriela!
Laura Nechita says
La multi ani, Paula! Va pupam si ne autoinvitam la o felie delicioasa din acest tort :)))Muaaah!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Laura! Va asteptam 😉
Andreea Peltea says
Ce dimensiune ai folosit la tava? Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Andreea. Tava avea 32/45 cm dimensiuni
Iuliana says
Inca un tort perfect si ingenios. Felicitari, Paula!
La multi ani frumosi, gustosi si sanatosi!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Iuliana!
Carol says
Superbbb! Mi-ai facut pofta vara frumoasa in continuare.(
Paula Gafitescu says
Multumesc Carol!