Panna cotta este un desert simplu de origine italiana. Are ca ingrediente de baza frisca, laptele si gelatina. Pe langa acestea se pot adauga fel si fel de alte ingrediente si arome pentru a face din el un desert special. Asa am facut si eu alegand sa imbin doua din aromele mele preferate si anume ciresele si lamaia. Merg de minune impreuna, se completeaza foarte bine si prin urmare au transformat o panna cotta banala intr-una super delicioasa, o panna cotta cu cirese si lamaie!
Ingrediente
200 gr lapte
250 gr smantana grasa
100 gr lemon curd
300 gr cirese
2 linguri zahar
1 lingurita zahar vanilat
10 gr gelatina granule
Timp de preparare: 1 ora Timp de racire: 5-6 ore Nr portii: 2
Ciresele le spalam bine si le scoatem samburii. Le punem pe foc si le lasam sa fiarba timp aproximativ 10 minute pana cand devin foarte moi. Le punem la scurs intr-o sita pentru a colecta cat mai mult lichid.
Punem gelatina la hidratat in 50 ml de apa rece. Laptele, smantana si zaharul le punem pe foc si aducem compozitia aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina apoi amestecam bine.
Impartim compozitia in doua vase. Intr-un vas adaugam cele 100 de grame de lemon curd iar reteta de lemon curd o gasiti aici. In celelalt vas punem sucul rezultat de la cirese.
Pregatim 2 pahare incapatoare, turnam compozitia de cirese si dam paharele la rece. Daca vrem sa iasa stratul de panna cotta oblic atunci punem paharele inclinate intr-un suport si abia apoi turnam lichidul. Lasam 1-2 ore la rece ca sa intareasca primul strat apoi turnam si compozitia cu lamaie – in acest moment putem sa punem paharele in picioare.
Lasam panna cotta inca 3-4 ore la frigider pentru a se intari suficient de bine. Servim panna cotta cu dulceata de cirese, frisca sau sos de ciocolata. Eu am pus dulceata de cirese intr-un pahar iar celelalt l-am ornat cu frisca simpla. Enjoy!
Daniela Addario says
Superba prezentarea. Am sa-ti fur ideea cu paharele aplecate. Pupici !
Anca B. says
Esti artista, Paula! Felicitari pentru talent, te pup!
Diaconta says
Un desert exceptional!!! Eu cand am inclinat paharele,am spart unul(e drept ca erau pahare cu picior),nu stiam daca sa-mi para rau de pahar ori de bunatate de desert :)))))
Aliz says
ce bine arata asa oblic, asta am vrut sa intreb cum am vazut pozele, dar m-am lamurit citind tot articolul