Briosele sunt dulciuri simple insa aspectuoase si delicioase. Chiar daca sunt facute in varianta de post ele raman o prezenta draguta pe masa, iar daca alegem ingredientele cum trebuie se pot transforma intr-un desert foarte bun. Briosele acestea au iesit foarte pufoase si aromate. Gustand din ele nu se simte faptul ca nu contin oua si produse lactate, asadar vi le recomand cu caldura sa le faceti chiar daca nu tineti post.
Ingrediente
240 gr faina
120 gr zahar zahar
1 praf de sare
2 lingurite praf de copt
240 ml apa minerala
80 ml ulei
2 linguri nuca de cocos
100 gr dulceata de visine
20 gr cacao
1 lingurita esenta de vanilie
Decor
50 gr ciocolata neagra
1 lingurita ulei
cocos
cirese confiate
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea si praful de copt. Separat amestecam uleiul cu apa minerala si esenta de vanilie. Combinam cele doua compozitii si amestecam usor. Impartim compozitia in doua parti. In prima jumatate punem nuca de cocos. In cealalta jumatate adaugam cacaoa si dulceata de visine.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartiute de copt o forma de briose. Punem cate o lingura din compozitia alba in fiecare forma de briose apoi o lingura din compozitia cu cacao. Coacem briosele timp de 25-30 de minute, sau pana trec testul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit.
Topim ciocolata neagra la bain marie impreuna cu lingurita de ulei apoi glazuram briosele cu ea. Deasupra ornam cu fulgi de cocos si cirese confiate. Enjoy!
Dupa cum vedeti, sectiunea e minunata!
Oana says
Tare simpatice sunt, numai bune pentru cei care tin post. Imi place ca arata tare pufoase si moi, spre deosebire de alte retete vazute/incercate pana acum.
Paula Gafitescu says
Oana, ma bucur ca-ti plac. Si eu sunt incantata de textura lor frumoasa, chiar m-au surprins 😉