Daca vine weekendul atunci pregatim ceva delicios de pus pe masa. Si pentru ca nu se poate sa lipseasca nici desertul va las eu o idee de prajitura numai buna de servit la o masa in familie. Blat de ciocolata, crema de branza, zmeura, caramel si ciocolata sunt componentele acestei prajituri care desi pare complicata la prima vedere se face destul de simplu si este mai mult decat gustoasa. Enjoy prajitura de ciocolata cu branza, zmeura si caramel!
Blat
150 gr unt
3 oua mari
170 gr zahar
220 gr faina
40 gr cacao
200 ml iaurt lichid
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
Cheesecake
400 gr crema de branza
200 gr mascarpone
3 oua medii
100 gr zahar
20 gr zahar vanilat
1 lingura suc de lamaie
2 linguri amidon
Caramel
100 gr zahar
3 linguri apa
50 gr unt
75 ml smantana
Zmeura
200 gr zmeura
2 linguri zahar
1 lingura amidon
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 1h 30min. Nr portii: 10
Anonymous says
Deci e super , tot ce imi place ciocolata caramel si zmeuraaaaa , si o prezentare de nota 10! Felicitari pt tot ce faci ! Gabriela .
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Gabriela! Pup
Sara & Miki says
Un tort minunat… felicitari! pup!
Paula Gafitescu says
Multumesc Sara! Pupici
Micul says
Ce minunatie ai facut din nou.
Seara faina sa ai.
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca-ti place. Seara frumoasa si tie!
Anonymous says
Wow,minunat,spune-mi ce branza ai folosit la crema.Te sarut .Gianina.
Paula Gafitescu says
Gianina, ma bucur mult ca-ti place! Am folosit Exquisa normala, insa poti folosi orice branza gen Philadelphia. O seara frumoasa!
Ana Andreea Draghici says
Pregatesc in acest moment aceasta praji minunata. Intrebare: am folosit branza exquisa 0,2 grasime. Acum am vazut ca are continut de sare. O fi de rau? apoi crema mea de branza a iesit cam moale inainte de a o baga la cuptor. Sper sa se inchege. Si ultima durere: ce temperatura trebuie setata la cuptor? Acum e la 180 grade pt o ora… ma poti ajuta cu cateva sfaturi? Am asa o teama pt crema asta de branza. Brrrr :))))))))
Paula Gafitescu says
Buna Ana. Cheesecake-ul iese cel mai bine cu o crema mai grasa. Branza light nu e prea recomandata iar eu nu am folosit-o niciodata. Faptul ca are sare nu e o problema, nu se va simti deloc in prajitura, chiar va accentua senzatia de dulce. Temperatura pentru cheesecake este de 150-160 de grade pentru a-i oferi o coacere lenta. Sper sa-ti fi iesit bine. Astept impresii!
Ana Andreea Draghici says
Buna Paula! Am facut blatul. Mirosea atat de bine ca-mi venea sa-l mananc deja. Yummy yummy!!! A iesit si cheescake-ul. Nu el prea crescut ca s-a lasat. Dar am rupt o bucatica si e delicios. Pt ca aseara era destul de tarziu, am decis sa-l asamblez azi. In seara de Revelion il vom devora. Multumesc pt ca impartasesti cu noi asemenea grozavii. Cu drag, Andreea
PS: Un Nou An asa cum ti-l doresti!!!
Ana Andreea Draghici says
Buna Paula! Tortul a fost o minunatie! A fost foarte apreciat si mancat pana la ultima bucatica. Cu siguranta il voi mai face! Iti multumesc tare mult! Cu drag, Ana
Savulescu Alexandra says
Minunata! Abia astept s o pregătesc.. As vrea sa stiu însă, glazura de ciocolata cum se face? Ms
Paula Gafitescu says
Alexandra, multumesc mult! Glazura se face simplu: la 100 gr ciocolata neagra pui 50 ml smantana pentru frisca si 20 gr unt – untul e pentru o glazura lucioasa si delicioasa. Te pup!
Savulescu Alexandra says
Multumesc din suflet!!:) sunt cu crema de zmeura pe foc si abia astept asamblarea.