Ingrediente
3 piersici mari, coapte
suc proaspat de lamaie
60 gr zahar
2 linguri apa
50 gr unt
Blat
2 oua medii
120 gr iaurt gras
1 lingurita esenta de vanilie
170 gr faina
120 gr zahar
120 gr unt
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12
Piersicile le spalam bine apoi le lasam sa stea 2-3 minute in apa fierbinte. Le scoatem din apa si le decojim cu grija. Taiem piersicile in felii subtiri apoi le stropim cu suc de lamaie. Intr-o oala cu fund gros caramelizam zaharul impreuna cu apa. Cand devine auriu adaugam untul si amestecam cu grija pana cand compozitia se omogenizeaza.
Ungem cu unt o tava rotunda de tort de 20-22 cm diametru. Turnam caramelul pe fundul tavii apoi asezam frumos feliile de piersica.
DiaMar bucataria galbena says
arata super bine
FLORY says
Prajiturile cu fructe sunt favoritele mele.Arata fantasic a ta !Pupici !
Liana10 says
Ce minune aromata!! Nu pot refuza o felie 😉
simonacallas says
Nu as putea rezista la minunea asta, indiferent de ceas si de zi Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!
Timea says
Ce bunatate ai facut!
Rocsy Ciobanu says
Mmm pana la mine a ajuns aroma sa!
Cristina says
Delicioasa! Si eu am facut una duminica trecuta, dar a ta este mai frumoasa!
Anonymous says
Geniala reteta! Doar ca eu i-am mai facut mici modificări: am adăugat in aluat piersici tăiate cubulete foarte micuțe, scorțișoară si Esența de migdale.
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va place prajiturica mea. Pupici tuturor!
Laura C says
check! simpla si de efect, keep going!