Ingrediente
3 piersici mari, coapte
suc proaspat de lamaie
60 gr zahar
2 linguri apa
50 gr unt
Blat
2 oua medii
120 gr iaurt gras
1 lingurita esenta de vanilie
170 gr faina
120 gr zahar
120 gr unt
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12
Piersicile le spalam bine apoi le lasam sa stea 2-3 minute in apa fierbinte. Le scoatem din apa si le decojim cu grija. Taiem piersicile in felii subtiri apoi le stropim cu suc de lamaie. Intr-o oala cu fund gros caramelizam zaharul impreuna cu apa. Cand devine auriu adaugam untul si amestecam cu grija pana cand compozitia se omogenizeaza.
Ungem cu unt o tava rotunda de tort de 20-22 cm diametru. Turnam caramelul pe fundul tavii apoi asezam frumos feliile de piersica.
arata super bine
Prajiturile cu fructe sunt favoritele mele.Arata fantasic a ta !Pupici !
Ce minune aromata!! Nu pot refuza o felie 😉
Nu as putea rezista la minunea asta, indiferent de ceas si de zi
Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!
Ce bunatate ai facut!
Mmm pana la mine a ajuns aroma sa!
Delicioasa! Si eu am facut una duminica trecuta, dar a ta este mai frumoasa!
Geniala reteta! Doar ca eu i-am mai facut mici modificări: am adăugat in aluat piersici tăiate cubulete foarte micuțe, scorțișoară si Esența de migdale.
Ma bucur mult ca va place prajiturica mea. Pupici tuturor!
check! simpla si de efect, keep going!