Cine a crezut pana acum ca torturile se fac neaparat cu un blat s-a inselat. Biscuitii sunt la fel de buni pentru a alcatui un tort, mai ales daca sunt facuti de casa si daca sunt si sanatosi si deliciosi in acelasi timp. Folosind produsele fara gluten de la Dr. Schar nu doar ca pot participa la campania “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar” gazduita de Ruxandra, ci pot sa experimentez dulciurile intr-o alta varianta, mai sanatoasa, insa la fel de gustoasa. Biscuitii din aceste tortulete sunt atat de buni si de fragezi incat se pot consuma la fel de bine si in varianta simpla fara adaosuri, insa daca doriti sa faceti ceva special cu ei puteti sa-i incercati si in varianta propusa de mine azi.
Cei care nu au intoleranta la gluten pot folosi la biscuiti faina normala in locul mixului Universal dr Schar si apoi adapta cantitatea de apa in functie de cat cere faina.
Biscuiti
100 gr unt
200 gr Mix Universal dr Schar
50 gr migdale macinate
40 gr zahar pudra
2-3 linguri apa
1 praf de sare
Ganache de ciocolata neagra
100 gr ciocolata neagra
50 ml smantana
50 gr unt
Crema alba
200 ml frisca
100 gr ciocolata alba
1 lingurita zahar vanilat
Crema neagra
200 ml frisca
100 gr ciocolata neagra
1 lingura zahar vanilat
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 12 min. Nr portii: 6
Biscuiti. Amestecam untul rece cu Mix Universal dr Schar, faina de migdale, zaharul si sarea pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam 2 linguri de apa si omogenizam. Daca aluatul nu e destul de legat mai adaugam o lingura de apa. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru jumatate de ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Intindem aluatul pe blatul de lucru bine infainat si taiem biscuiti cu o forma rotunda. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-i coacem 12-13 minute pana se rumenesc usor. Ii scoatem cu grija – pentru ca sunt foarte fragezi – pe un platou la racit.
Ganache de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana la foc mic pana se omogenizeaza compozitia. Glazuram biscuitii cu ganache-ul rezultat si-i lasam deoparte.
Crema alba. Topim ciocolata alba pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam crema la congelator pentru o ora pana se raceste bine apoi o mixam la viteza mare. Adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana obtinem o spuma bat. Cu ajutorul unui pos cu varf stelat punem gramajoare de crema pe o treime din biscuiti.
Crema neagra. Topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam crema la congelator pentru o ora pana se raceste bine apoi o mixam la viteza mare. Adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana obtinem o spuma bat. Punem gramajoare din crema neagra pe o treime din biscuiti cu ajutorul unui pos cu varf stelat.
Asamblare. Pe o farfurie punem un biscuite cu crema alba. Peste el punem un biscuite cu crema neagra iar apoi unul fara crema. Ornam biscuitele superior cu crema alba, fulgi de migdale si zmeura. Vor rezulta niste tortulete minunate ca aspect si ca gust. Enjoy!
FLORY says
Superbe dulciurile tale,Paula!Cu gluten sau fara ,sigur n-as putea refuza asa frumuseti !Pup .
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Flory, te pup!
Camy Sweet says
Arata atat de frumoase,micute,dragalase si cu siguranta super delicioase.O zi binecuvantata!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Camy! Seara minunata!
catkitchen says
Cei mai frumosi biscuiti vazuti vreodata !! <3
O zi frumoasa iti doresc !!
Paula Gafitescu says
Magda, esti tare draguta 😉 Pupici
Zilahi Adela says
Fetele spun adevarul!! Deci parerea mea este aceasi! Pupici!!
Paula Gafitescu says
Adela, multumesc mult. Te pup!
agenda nico says
Arata de nota 10 si cu siguranta deliciosi!
Paula Gafitescu says
Nico, iti multumesc mult! Pup
TeoBucatar says
Super apetisant, ca de obicei!
Paula Gafitescu says
Teo, ma bucur ca-ti plac! Pup
Anda says
Buna ziua, putem pune faina in locul mix-ului?daca da, in ce cantitate?
Multumesc
Paula Gafitescu says
Buna Anda. Se poate pune faina in aceleasi cantitati. Seara frumoasa!