Dovleacul se gaseste din plin in piete in aceasta perioada. Am profitat de acest lucru si am cumparat un dovleac mare si bine copt. Din el am preparat mai multe bunatati. Asa fac mai mereu cand cumpar dovleac, prepar mancare pentru toata saptamana din el. Aceste gogosele sunt doar o mica parte din ce am realizat cu el insa sunt atat de gustoase si aromate ca ar merita sa fie facute dintr-un dovleac intreg.
Se fac usor, reteta chiar va fi scurta, insa stiu ca de multe ori alegem sa facem preparate usoare si gustoase. Va invit sa le incercati!
Ingrediente
160 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita pudra de ghimbir (optional)
1 praf de sare
1 praf de nucsoara rasa
2 oua mari
4 linguri ulei
200 gr piure de dovleac
Piureul de dovleac l-am obtinut din dovleac copt. Am copt 400 gr dovleac taiat bucatele timp de o ora la 180 de grade apoi l-am pasat bine cu blenderul.
Piureul de dovleac il amestecam bine cu ouale si uleiul pana cand obtinem o compozitie omogena.
Separat amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, pudra de ghimbir (optional), sarea si nucsoara rasa.
Adaugam ingredientele uscate peste cele lichide si omogenizam usor, fara a exagera cu amestecarea.
Pregatim o tigaie mica dar adanca unde vom coace gogoselele in baie de ulei. Punem ulei suficient si-l incalzim bine.
Cu ajutorul unei lingurite luam putina compozitie si o punem in uleiul fierbinte. Nu punem mai mult de 10 gogosele intr-o tura de prajit. Cand gogoselele sunt rumene le scoatem pe hartie absorbanta. Le servim pudrate cu zahar pudra amestecat cu scortisoara, alaturi de un bol cu sos caramel.
Enjoy!
TeoBucatar says
Ce culoare frumoasa au!
Paula Gafitescu says
Daa, au iesit tare frumusele si aurii