Souffle-ul este o mancare pe care eu o indragesc de multa vreme. Se face destul de usor, combinatii sunt numeroase, si este atat pe placul celor mari cat si a celor mici. Souffle-ul de spanac este printre preferatele mele mai ales pentru ca ador combinatia de spanac cu lactate, si cu aceasta ocazie ii determin si pe ceilalti din casa sa consume legume verzi. Daca il veti incerca cu siguranta va fi pe placul vostru.
Ingrediente
30 gr unt
30 gr faina
300 ml lapte
1 lingurita sare
piper, nucsoara rasa
1 ceapa verde
1/2 legatura marar
200 gr spanac tocat
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
50 gr cascaval
3 oua mari
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6
Spanacul tocat folosit poate fi atat proaspat cat si congelat singura conditie e ca acesta sa fie bine scurs de apa.
Untul il punem la topit intr-o tigaie teflonata. Adaugam faina si o calim cateva secunde. Laptele il turnam treptat amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase. Lasam sosul sa dea in cateva clocote apoi oprim focul. Adaugam spanacul scurs bine de apa, cascavalul ras, mararul si ceapa verde tocate marunt. Amestecam bine. La final condimentam cu sare, piper si nucsoara rasa dupa gust. Punem si fulgi de ardei iute pentru un plus de iuteala – puteti sa ii omiteti daca nu va plac.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam peste crema de lapte si spanac si amestecam bine. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi le adaugam in compozitie cu miscari usoare de jos in sus.
Ungem cu unt 6 forme mici de souffle apoi le tapetam cu pesmet. Cuptorul il preincalzim la 200 de grade. Turnam compozitia in mod uniform in forme apoi le introducem in cuptorul incins. Coacem souffle-urile timp de 20-25 de minute pana cand se rumenesc usor la suprafata. Le servim calde, proaspat scoase din cuptor. Dupa ce se racesc souffle-urile isi pierd din volum, insa raman la fel de bune.
Pofta buna!
Foarte fain arata! Mai ai vre-o portie ramasa?!
Simona din pacate nu, dar promit sa fac cand vii in vizita
A iesit foarte frumos!
Multumesc mult Cristina! :*