Aceste rulouri m-au cucerit dinainte sa le scot din cuptor. Emanau un miros fantastic, un miros de aluat dulce, copt si parfumat cu scortisoara. In momentul in care le-am gustat am simtit ca mananc cele mai bune rulouri cu scortisoara. Aluatul pufos, moale, combinat cu scortisoara si crema de branza au dat nastere unui dulce care creeaza dependenta insa fara prea mari mustrari de constiinta.
Rulourile cu scortisoara sunt foarte potrivite pentru zilele reci si merg bine pentru toata familia.
Aluat
450 gr faina
15 gr drojdie
1/2 lingurita sare
2 linguri zahar
1 pastaie vanilie
200 ml lapte
2 galbenusuri
40 gr unt
Umplutura
80 gr unt moale
4 linguri zahar brun
1 lingura scortisoara (sau mai mult dupa gust)
Crema
200 gr crema de branza
50 gr unt
60 gr zahar
Timp preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 12
Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu sarea si semintele de la pastaia de vanilie.
Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii, in gropita facuta, turnam si galbenusurile apoi incepem sa framantam. Adaugam untul moale si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. Lasam la dospit pentru o ora la loc caldut si ferit de curenti.
Dupa o ora punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat. Il intindem intr-un dreptunghi gros de 0.5 cm.
Ungem bine aluatul cu untul moale iar deasupra presaram zaharul brun. Peste zahar punem si scortisoara dupa gust – o lingura, doua. Incepem sa rulam aluatul pornind dintr-o margine. Cu un cutit bine ascutit taiem rulouri groase de aproximativ 4-5cm. Punem rulourile intr-o tava unsa bine cu unt si lasam putin spatiu intre ele.
Lasam rulourile la dospit pentru inca 30 de minute apoi le introducem in cuptorul incins la 190 de grade. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si mai coacem rulourile pentru 10 minute.
Cat timp stau rulourile la cuptor putem face crema. Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam crema de branza treptat si mixam bine. Lasam crema la temperatura camerei.
Cand scoatem rulourile din cuptor le ungem cu putina crema apoi le lasam la racit. Cand sunt doar usor caldute punem si restul de crema. E momentul in care putem sa le servim cu pofta. Enjoy!
Diana says
Mmmmm…parca simt mirosul de scortisoara! Arata minunat, Paula. Pupicei :*
Rocsy Ciobanu says
Mmmm, ce as servi unul cald! Pup!
Cristina says
Yammy!!! Ador aceste rulouri!
Gabriela says
Mmm, am venit după miros! Foarte bune!
Camy Sweet says
Myaamyyyy ador aceste bunatati sunt foarte bune.De mult n-am mai facut!O zi binecuvantata!
madalina dragos says
Superbe. Si eu o sa le incerc curand. Ce crema de branza ai folosit?
Paula Gafitescu says
Multumesc Madalina! Am folosit crema de branza Exquisa, e fina ca si Philadelphia.
Andreea says
Te rog sa te uiti peste reteta la sfarsit cand se introduce in cuptorul preincalzit la….. nu imi dau seama o fi 210 grade? Multumesc, acum ma apuc de framantat ?