Inca o prajitura intr-o combinatie care merita incercata si savurata alaturi de cei dragi. Branza si merele merg tare bine impreuna, iar daca mai adaugam un strat de crumble si un strop de caramel desertul se transforma in ceva minunat. Reteta nu este greu de urmat. Este una clasica cu blat fraged, umplutura generoasa de branza si mere iar deasupra un strat crocant completat de caramel delicios.
Baza
120 gr faina
20 gr zahar
60 gr unt
1 praf de sare
2-3 linguri apa rece
Crema
500 gr branza de vaci
250 gr smantana
4 oua
100 gr ciocolata alba
50 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
2-3 mere mari
2-3 linguri suc de lamaie
1 lingurita scortisoara
Crumble
70 gr faina
40 gr zahar
50 gr unt
200 gr caramel
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 16
Faina o amestecam cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam apa si omogenizam. Apa o adaugam treptat iar in momentul in care aluatul este omogen si nelipicios ne oprim. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Branza de vaci si smantana le punem in blender si le procesam pana cand obtinem o crema destul de fina. Adaugam ouale si zaharul si trecem la mixer. Mixam 3 minute apoi ne oprim. Ciocolata alba o taiem cubulete si o adaugam in crema impreuna cu extractul de vanilie.
Merele le curatam de coaja si de samburi si le taiem cubulete. Le stropim cu sucul de lamaie apoi le amestecam cu scortisoara.
Crumble. Faina o amestecam impreuna cu zaharul si untul pana cand obtinem un aluat sfaramicios pe care il dam putin la rece pana asamblat prajitura.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm dimensiune. Intindem aluatul pentru crusta intr-o foaie dreptunghiulara. Punem aluatul in tava si-l apasam usor. Peste aluat turnam umplutura de branza. Deasupra punem bucatile de mere si apoi presaram si aluatul sfaramicios.
Dam prajitura la cuptor pentru 1 ora, sau pana cand stratul de deasupra este bine rumenit.
O servim in momentul in care este rece alaturi de un delicios sos caramel. O prajiturica asemanatoare am mai facut pe blog si anume prajitura cu branza, mere si caramel si de acolo puteti lua si reteta de caramel.
Enjoy!
Maria Udrea says
Combinatia mere-branza n-am incercat-o. Cred ca-i tare buna!
Cristina says
Yammy! Este o combinatie reusita, o stiu si imi place! <3
Adela Zilahi says
Cred ca e o combinatie foarte buna!! Pupici!!
DiaMar bucataria galbena says
Tot ceea ce contine mere este super
agenda nico says
Ce bine arata! Toata prajitura este o combinatie minunata care trebuie incercata!
toate cele bune..pa!
Liana10 says
O bunatate!!