Bradul de trufe este un desert superb pentru masa de Craciun. Trufele se pot decora dupa bunul plac, si se pot aroma cu fel si fel de arome spectaculoase. Portocala, ghimbirul si lichiorul de whiskey sunt cateva din aromele folosite de mine, iar in combinatie cu ciocolata au facut un desert de vis.
Acest desert este ultimul pregatit de mine in cadrul campaniei “Dulciuri de Craciun fara gluten”, organizata de Ruxandra si Dr. Schar si este un desert deosebit cu care sper sa-i bucur pe cei dragi mie.
Trufe de ciocolata cu baileys
200 gr ciocolata neagra
50 gr smantana pt frisca
30 gr baileys
1/2 lingurita pudra de chilli
50 gr biscuiti Frollini Dr Schar
Trufe de ciocolata cu portocale si ghimbir
200 gr ciocolata neagra
80 ml smantana pt frisca
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingura suc de portocale
coaja rasa de la o portocala
50 gr Orangino Soft Cake Dr Schar
Decor
50 gr cacao neagra
200 gr ciocolata neagra
50 ml smantana pentru frisca
50 gr unt 80% grasime
100 gr ciocolata alba
1 lingurita ulei
Rafaello ( reteta aici )
Trufe de ciocolata cu baileys.
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de aburi. Cand amestecul e omogen luam vasul de pe aburi si adaugam lichiorul de whiskey ( bailey’s ) si pudra de chilli. Amestecam bine.
Frollini ii maruntim usor apoi ii incorporam in crema de ciocolata. Dam crema la rece pentru 3-4 ore pana cand este suficient de intarita pentru a fi modelata.
Crema intarita o scoatem din frigider si incepem sa formam trufe din ea. Luam cate o lingurita de compozitie si cu ajutortul palmelor ii dam o forma rotunda. Punem trufele pe o hartie de copt si le mai dam la rece pentru o ora.
Tavalim trufele intarite prin cacao neagra si le asezam pe un platou.
Trufe de ciocolata cu portocale si ghimbir
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe baie de aburi. Cand amestecul e omogen luam vasul de pe aburi si adaugam pudra de ghimbir, coaja rasa de portocala si sucul de portocale. Amestecam bine pana la omogenizare.
Maruntim biscuitii cu portocale si ii incorporam in crema de ciocolata. Dam crema la rece pentru 3-4 ore pana cand este suficient de intarita pentru a fi modelata.
Formam trufele intr-un mod similar cu trufele cu lichior si le dam la rece pentru o ora.
Topim pe aburi ciocolata neagra impreuna cu smantana si cu untul. Amestecam usor in compozitie pana cand devine lichida si uniforma.
Separat topim pe baie de aburi ciocolata alba impreuna cu lingurita de ulei.
Luam trufele de la rece si le acoperim cu ciocolata alba sau neagra. Fiecare trufa o punem in vasul cu glazura si cu ajutorul furculitei o invartim pentru a o acoperi uniform. Scoatem trufa cu grija pe hartie de copt si o lasam la intarit.
Trufele invelite in ciocolata neagra le decoram cu ciocolata alba iar pe cele albe cu ciocolata neagra ramasa. Lasam trufele la rece pana se intareste glazura.
Pentru bradul de trufe am mai folosit si bomboane rafaello a caror reteta o puteti gasi aici.
Construim cu suport de brad ( sau cumparam ) si il invelim in folie alimentara. Fixam trufele pe suport cu ajutorul unor betisoare/scobitori. Asezam bradul de trufe pe masa de sarbatoare si ne putem delecta cu un desert grozav.
Si pentru ca suntem in prag de Craciun vreau sa va urez sa aveti parte de sarbatori fericite si pline de bucurie alaturi de cei dragi. Sa petreceti frumos si cu bucate alese iar la anul ce vine sa ne regasim sanatosi si plini de viata.
Sarbatori fericite!
Danna says
multumim pentru reteta! aici mai gasiti niste retete bune –>retete culinare
mandala says
SARBATORI FERICITE !!!
Alina Vicu says
Superb brad! Sarbatori cu sanatate si bucurii!
Rocsy Ciobanu says
Ce opera de arta…:X
adnia says
Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!
Timea says
Absolut superb! Sarbatori fericite draga mea!
Didi says
Tocmai le-am facut si acum impachetez sa plec cu ele. Petrec Craciunul in provincie. Craciun fericit, scumpa si talentata mea, Poli!
Anonymous says
E foarte frumos as vrea sa fie pe masa mea de sarbatori! sarbatori fericite iti doresc Gabriela
Anonymous says
UI KI MARAVILHA!!!!! AMEI ESSA RECEITA DELICIOSA.
OBRIGADA POR ESSA MARAVILHA AMEI