Brownies sunt prajituri care se fac foarte rapid si care ies extraordinar de bune. Mereu cand vreau ceva dulce in graba, dar si cu multa ciocolata, apelez la brownies in fel si fel de variante. Sunt prajituri consistente, dense si pot fi aromate dupa bunul plac.
Aceste brownies sunt imbogatite cu nuci si fulgi de ciocolata alba si cu lapte. A iesit o nebunie de prajitura, usot de facut, usor de mancat!
Ingrediente
160 gr ciocolata neagra
120 gr unt
3 oua mari
70 gr faina
20 gr cacao neagra
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
100 gr zahar
100 gr nuci
100 gr ciocolata lapte + alba
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 20-25 min. Nr bucati: 16
Topim untul cu ciocolata pe foc mic. Cand amestecul e omogen il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine si-l lasam putin la racorit.
Separat amestecam faina cu cacao si praful de sare. Nucile le tocam grosier. Ciocolata o rupem in bucati marunte.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm.
In crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Punem si ingredientele uscate si amestecam usor. La final adaugam nucile, ciocolata si esenta de vanilie apoi omogenizam.
Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor.
Coacem prajitura timp de 20-25 de minute, nu mai mult. Nu trebuie sa treaca testul cu scobitoarea insa suprafata trebuie sa fie crocanta, interiorul usor umed iar marginile sa se desprinda usor de tava. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam in tava pana se raceste.
Feliem brownies in portii dupa preferinta si servim cu pofta. Sunt un adevarat rasfat, enjoy!
Leave a Reply