Scones sunt niste painici rapide si delicioase care pot fi consumate la orice masa a zilei. Ele mai pot fi incadrate in categoria produselor de patiserie deoarece folosesc praful de copt si nu drojdia ca agent de crestere. Insa oricum doriti sa le numiti: painici, prajiturele sau aluat de patiserie sunt la fel de gustoase. Proaspat scoase din cuptor sunt excelente alaturi de unt, dulceata si o cana de iaurt sau lapte. Pentru mine a fost o placere sa le incerc. Se fac tare usor, sunt dragute si savuroase…o adevarata placere. Ingredientele din care se fac sunt putine iar efortul necesitat este mic. Eu am ales azi o varianta clasica de scones cu iaurt si migdale.
Ingrediente
300 gr faina
60 gr unt
150-200 ml iaurt
1 praf de sare
5 gr praf de copt
miere
fulgi de migdale
Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea. In mijloc adaugam untul rece si incepam sa framantam cu degetele pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam 100 ml de iaurt si incepem sa amestecam usor. Adaugam restul de iaurt treptat, atat cat cere aluatul. Ne oprim in momentul in care obtinem un aluat moale dar nelipicios. Aluatul nu trebuie framantat doar amestecat pentru a deveni omogen.
Preincalzim cuptorul la 220 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine infainata. Intindem aluatul intr-o foaie groasa de 2-3cm si taiem cercuri cu ajutorul unei forme rotunde de 4-5 cm diametru.
Le scoatem din cuptor pe un gratar la racit apoi le putem servi dupa bunul plac.
Enjoy!
adnia says
de mult mi-am propus si eu sa fac scones..dar le-am tooot amanat! poate ma mobilizez si eu cat de curand
Paula Gafitescu says
Se fac atat de usor si sunt niste deliciosenii mici. Te pup!