De cele mai multe ori dulciurile simple sunt cele mai delicioase. Asa sunt aceste tarte, simple si grozav de bune. Crusta delicioasa si crocanta vine in combinatie cu fructele uscate si cu o crema fina, densa, matasoasa si dulce de caramel. Da, caramelul vine ca cireasa de pe tort si pe buna dreptate datorita gustului sau iconfundabil si irezistibil. Eu sunt mare fan caramel si tocmai de aceea am ales sa fac aceste tarte super gustoase. Cine este iubitor de caramel si de tarte atunci ii recomand sa le incerce in aceasta combinatie.
Aluat
200 gr faina
100 gr unt
1 galbenus
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
2-3 linguri apa rece
Umplutura
400 gr fructe uscate: nuci, alune, caju, caise, stafide, migdale
Caramel
200 gr zahar
4 linguri apa
100 ml smantana
100 gr unt
Decor
inghetata de vanilie/frisca
Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 1 ora
Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 6-8
Maria Udrea says
Ce bogatie de fructe in tartele tale! Ce as devora una acum! Pupici!
Corina Ureche says
Vai ce reteta frumoasa, si eu o voi incerca! Merci frumos
Iuliana says
Ce minunatii ai facut tu aici!! S-a notat reteta, multumesc
Diaconta says
Bijuterii delicioase!
Diana says
Am simti miros de caramel si-am venit sa vad ce bijuterii de tarte ai pregatit Minunate <3
Raluca says
Le-am facut si sunt dementiale!!! am avut migdale, alune, merisoare, seminte de dovleac si floarea soarelui, susan. Absolut irezistibile!!! si aspect de prima pagina!!!!
Paula Gafitescu says
Raluca, ma bucur mult sa aud astfel de feedback. Multumesc mult, te astept cu drag pe blog!