Biscuitii sunt un dulce simplu de facut, asta de cele mai multe ori. Sunt si retete delicate de biscuiti, care cer finete si precizie insa pentru asa ceva este nevoie de timp. Eu de multe ori apelez la retete rapide, cu ingrediente simple si la indemana. Insa, cand am mai mult timp, imi place si mie sa experimentez si sa incerc retete noi si complexe. In curand o sa prezint si o reteta mai complexa, insa deocamdata vom ramane la partea simpla si rapida.
Acesti biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata se fac destul de usor insa solicita putin mai mult efort. Aluatul trebuie decupat si stantat, apoi cercurile de aluat trebuie transferate cu grija in tava de copt iar la final cand sunt coapte si racite trebuie sa le umplem cu o crema de ciocolata. Crema este super delicioas, cu o aroma intensa de ciocolata si o cremozitate data de mascarpone.
Biscuiti
100 gr unt
120 gr mascarpone
120 gr zahar
1 ou
300 gr faina
1 praf de sare
1 lingurita esenta de cocos
1 lingurita extract de vanilie
Crema
100 gr smantana pentru frisca
130 gr mascarpone
120 gr ciocolata neagra
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 24 min. Nr biscuiti: 20-30
Crema. Incalzim smantana si mascarpone pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam zaharul si ciocolata si le lasam asa 1 minut. Dupa 1 minut amestecam energic si adaugam extractul de vanilie. Dam crema la rece.
Biscuiti. Untul moale il mixam impreuna cu mascaporne si zaharul pana cand obtinem o crema fina si pufoasa. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Treptat adaugam si faina iar cand aluatul devine prea greu de prelucrat putem sa renuntam la mixer.
Incorporam cu grija toata faina apoi esentele. Vom obtine un aluat moale, usor lipicios, pe care il punem la frigider pentru o ora.
Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie subtire de 0.3cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda iar apoi stampilam fiecare cerc – daca avem stampila pt fursecuri, daca nu merge si fara.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punembiscuitii in tava pe rand si cu grija pentru a nu-i deforma.
Coacem biscuitii timp de 10-12 minute pana cand se rumenesc usor. Ii scoatem pe un gratar la racit.
Cand sunt reci complet putem sa ii umplem cu delicioasa crema de ciocolata si sa ii savuram pe indelete. Sunt mai mult decat grozavi. Enjoy!
Alina says
Numai tu poți face biscuiți atât de frumoși!
Haplea says
Grozavi acesti biscuiti!
Irina says
Buna ziua
Am facut de 2 ori reteta Dvs, dar la mine biscuitii s-au umflat bine de tot.
Prima data am lasat aluatul mai gros, a doua oara aluatul a fost mai subtire si la fel s-au facut ca niste gogosi
Eu nu am pus in aluat zahar si sare. Oare sa fie din cauza asta sau altul e motivul.
Miltumesc
Paula Gafitescu says
Buna Irina. Mi s-a intamplat si mie acest lucru si tin sa cred ca sunt mai multi factori. Unul din ei e faptul ca nu ai pus zahar si sare ( pentru ca exact asa am patit si eu cand am uitat sa pun zaharul ). Alt factor poate fi faptul ca ai lucrat prea mult aluatul si s-a umflat, ca si cel de foietaj ( care se umfla practic de la untul dintre straturi ). Cand lucrezi cu aluat fraged e bine sa-l amestececi cat mai putin. Sa nu uiti de un praf de sare, iar zahar…poti sa pui doar o lingurita daca nu-ti place.