Checul cu lamaie de saptamana trecuta m-a inspirat sa fac aceste cupcakes cu lamaie si crema de branza. Au iesit minunate! Combinatia branza si lamaie nu da gres niciodata. Si unde mai pui ca se fac si tare usor. Ingredientele sunt simple insa nu lipseste lemon curdul – cu care cred ca v-am plicitisit deja, insa e o crema pe care eu o ador si o folosesc destul de des. Decorul este clasic, o crema de branza cu unt aromata cu vanilie. Si pentru ca suntem in apropierea sarbatorilor Pascale am completat decorul cu drajeuri colorate. Enjoy!
Ingrediente
100 gr unt
150 gr zahar
3 oua medii
3 linguri lemon curd
80-100 ml iaurt
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
Decor
100 gr unt
300 gr branza
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 18
Amestecam faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de briose cu hartiute de copt.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Dupa fiecare ou adaugam in compozitie si o lingura de faina pentru a evita taierea acesteia. Dupa ce am terminat cu ouale punem si lemon curdul si omogenizam.
Adaugam jumatate din ingredientele uscate si mixam cu mixerul la viteza mica. Punem iaurtul si restul de ingrediente uscate. Mixam usor doar pana la omogenizare.
Distribuim aluatul in formele de cupcakes – mie mi-au iesit in total 18 cupcakes. Coacem prajiturele timp de 25-30 de minute, pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.
Scoatem cupcakes din cuptor si le mai lasam 10 minute in tava. Pe urma le transferam pe un gratar la racit.
Decor. Mixam bine untul – moale – cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam crema de branza treptat, cate o lingura, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Cu aceasta crema vom orna cupcakes. Daca este prea moale o punem la frigider pentru jumatate de ora, altfel putem sa le decoram imediat ce se racoresc.
Ornam prajiturile cu bomboane colorate si le servim cu pofta si drag. Enjoy!
Raluca@Santerra says
Paula draga, briosele acestea vor arata minunat pe masa noastra de Paste! Sper numai sa imi iasa la fel de frumoase ca ale tale! Te imbratisez si iti doresc sarbatori frumoase!