Aceste fursecuri super simple cu lapte condensat sunt atat de simple incat ar fi pacat sa nu le incercati. Partea cea mai dificila, cred, ar fi procurarea laptelui consendat. In rest treaba este foarte simpla, se amesteca ingredientele, se fac gramajoare in tava si apoi se dau la copt. Cu acestea am spus totul, nici nu stiu daca sa mai trec la reteta detaliata sau nu
Enjoy!
Ingrediente
110 gr lapte condensat
110 gr unt
160 gr faina
1 praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
Decor
100 gr ciocolata alba
1 lingurita ulei
fructe uscate/ fulgi de migdale
Untul moale il mixam cu laptele condensat pana obtinem o crema fina. Adaugam faina, sarea si vanilia apoi omogenizam. Vom obtine o compozitie usor lipicioasa, dar nu foarte moale. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l dam la rece pentru 1-2 ore.
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Scoatem aluatul din frigider si rupem bucati din el de marimea unei nuci ( mai mici ). Formam bilute din aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem fursecurile timp de 15-16 minute, pana cand se rumenesc usor pe laterale. Le scoatem pe un gratar la racit.
Pentru decor topim ciocolata la bain marie impreuna cu lingurita de ulei. Can glazura e omogena o luam de pe foc. Scufundam partea superioara a fursecurilor in ciocolata apoi le punem deoparte, lasand distanta intre ele. Peste fursecuri presaram fulgi de migdale sau fructe uscate apoi lasam glazura sa se intareasca.
Cand glazura e intarita putem sa transferam fursecurile intr-o cutie cu capac ermetic, unde pot rezista pana la o luna. Sun fragede si delicioasa, foarte simplu de facut si merg de minune la o ceasca de cafea. Sa aveti pofta!
Alina says
Ce drăguțe sunt, dar chiar e așa de greu de procurat laptele condensat?! Te pup!
Paula says
Nu e chiar asa greu, insa fursecurile in sine sunt tare simple iar laptele condensat nu-l gasesti chiar la tot pasul