Imi place atat demult tiramisu incat as manca in fiecare zi. Nu prea este posibil acest lucru ( pentru ca iubesc si ciocolata si nu stiu cum as putea renunta la ea ) dar de cateva ori pe an ma rasfat cu un tiramisu delicios. Asa ca zilele trecute am facut o prajitura tiamisu cu blat de piscot, insiropata cu cafea si rom si o crema delicioasa de vanilie cu mascarpone. A fost un adevarat tiramisu! Iar vestea buna este ca nu am folosit deloc zahar. Am folosit doar indulcitor Green Sugar care a inlocuit zaharul cu succes si m-a ajutat sa obtin o prajitura delicioasa cu mai putine calorii.
Blat
3 oua
1 praf sare
4 linguri indulcitor Green Sugar
4 linguri faina
1 lingura ulei
Crema
250 gr mascarpone
3 oua
70 gr indulcitor Green Sugar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura cafea tare
Sirop
200 ml cafea tare
50 ml rom
1 lingurita extract de vanilie
Blat. Mixam ouale cu indulcitorul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam lingura de ulei si mai mixam putin. La final incorporam faina usor, cu miscari de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt o tava de 17-18 cm diametru. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins. Coacem blatul timp de 25-30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
Imediat dupa ce blatul e gata il scoatem din forma si-l transferam pe un gratar la racit.and blatul e complet racit il vom taia in 3 bucati.
Claudia says
Cat e de tentant.Grozav arata
Maria Udrea says
Yummm, cat de apetisant arata! Ador tiramisu! pupicei!
sabina says
Pentru blat, nu e nevoie de praf de copt? E normal sa avem o compozitie fluida?
Paula Gafitescu says
Blatul acesta nu are nevoie de praf de copt. Daca ouale sunt batute spuma bine, atunci el isi va pastra volumul. Teoretic, nu ar fi trebuit sa fie lichid. Probabil ceva nu a mers bine…