Iubesc torturile indiferent de marime. Ca sunt torturi mari, ca sunt torturi mai mici, pentru mine reprezinta desertul suprem, o incantare a simturilor. Daca pot sa fac torturile mai sanatoase atunci chiar nu mai am nicio mustrare de constiinta. Solutii pentru o perspectiva mai sanatoasa sunt. Pana la urma totul depinde de ingredientele pe care le folosim si de aceea e important sa le alegem cu grija. Eu mereu optez pentru ingrediente cat mai naturale si mai putin prelucrate. Iar cand vine vorba de zahar cei de la Green Sugar mi-au sarit in ajutor cu indulcitorul lor natural pe baza de stevie. Un indulcitor conceput in asa fel incat sa nu modifice gustul alimentelor. Tocmai de aceea poate fi folosit cu incredere atat in prepararea dulciurilor dar si in aromarea bauturilor.
Eu l-am testat pe aceste mini torturi cu capsune si mousse de cocos. Au iesit minunate, cu un gust delicat de cocos acompaniat de aroma inconfundabila a capsunelor. Indulcitorul s-a comportat foarte bine iar aromele nu au fost modificate deloc. Va invit sa incercati tortuletele, sunt delicioase si sanatoase!
Blat
4 albusuri
1 praf de sare
4 linguri indulcitor Green Sugar
4 linguri cu varf faina
Mousse de cocos
200 gr lapte de cocos
100 gr indulcitor Green Sugar
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura indulcitor Green Sugar
5 gr gelatina
30 ml apa rece
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita esenta de cocos
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min Nr portii: 4-6
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Vom obtine o bezea ferma si lucioasa. Incorporam faina cu miscari ferme de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30 cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.
Laptele de cocos il incalzim pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand laptele de cocos e fierbinte oprim focul. Dupa 2-3 minute adaugam gelatina si amestecam bine. Dam crema la rece.
Rasnim o lingura de indulcitor pentru a obtine o pudra fina. Mixam smantana pentru frisca timp de un minut apoi adaugam indulcitorul pudra. Continuam mixarea pana cand obtinem o spuma ferma.
Incorporam frisca in crema de cocos racita. Ne ajutam de o spatula cu ajutorul careia vom executa miscari usoare, de jos in sus. Dam crema la rece 15 minute.
Decupam cercuri din blat cu ajutorul unor forme pentru mini torturi. Lasam cercurile in forme. Deasupra punem bucati de capsune astfel incat sa stea in picioare. Peste capsune vom turna crema de cocos. Dam tortuletele la rece 3-4 ore pana cand se intareste crema. Cel mai bine este sa le lasam la racit peste noapte.
Din ingredientele date vor iesi aproximativ 4-6 tortulete, in functie de marimea inelelor folosite. Daca doriti o un numar mai mare de tortulete va trebui sa adaptati cantitatile.
Ornam mini torturile cu capsune, sau dupa preferinta. Sunt un desert minunat si delicat. Enjoy!
Simona says
Waw, cum arata!!! Nu refuz o portie.. chiar doua
Paula says
Simona, ma bucur mult ca-ti plac. Te pup!
alina says
Buna!
Arata foarte bine desertul!Felicitari!Am totusi o intrebare pot folosi zahar in loc de indulcitor?
Paula says
Alina, ma bucur ca-ti plac tortuletele! Cu siguranta poti sa folosesti si zahar normal.
alina says
Multumesc de raspuns!
stefy says
un desert de nota 10!
Dana says
Formele de minitorturi de unde le pot cumpara?
Malina says
De unde iei esenta de cocos?